Flames verslaan Canadiens in ‘Heritage Classic’

Door

Het duel tussen de Calgary Flames en de Montreal Canadiens was voor aanvang al een klassieker, want het was geen gewone competitiewedstrijd. Zo werd er niet in de vertrouwde Pengrowth Saddledome van de Flames gespeeld, maar in McMahon Stadium, een openlucht stadion.

Dit duel was namelijk omgedoopt tot de 2011 Heritage Classic als onderdeel van het initiatief van de NHL om elk seizoen twee wedstrijden in de open lucht te laten plaatsvinden.

Heritage Classic of niet, de wedstrijd telde gewoon mee voor de competitie dus er stond nog steeds veel op het spel. De teams, gekleed in klassieke uniformen, moesten dus gevoelstemperaturen van ongeveer tien graden Celsius onder nul en het minder egale ijs trotseren om voor de belangrijke punten te strijden.

De Flames gingen het beste met deze omstandigheden om en gaven de Canadiens geen kans. Mede dankzij de negenendertig reddingen van goalie Miika Kipsaroff en twee doelpunten van left winger Rene Bourque won Calgary uiteindelijk met 4-0.

Door deze overwinning klimmen de mannen van coach Brent Sutter naar de zesde plek en ze bevinden zich nu dus op een plek die toegang biedt tot de play-offs. Dat is al een prestatie op zich, want na een matig begin aan de competitie leken de play-offs erg ver weg. Echter, van de laatste veertien wedstrijden gingen er slechts drie verloren en daarvan ook nog eens pas twee na overtime. Door deze sterke reeks doen de Flames weer helemaal mee.

Montreal staat in de Eastern Conference ook op de zesde plaats, maar voor hen is dat eerder zorgelijk aan het worden. Ze zijn na een slechte reeks juist afgezakt en de gevarenzone komt nu dus steeds dichterbij. De voorsprong op de als achtste geplaatste Carolina Hurricanes is inmiddels nog maar vijf punten, dus de Canadiens zullen zich snel moeten herpakken om niet verder in de problemen te komen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Flames en de Canadiens:

Foto: answers.bettor.com

Ook leuk om te lezen