Flyers zonder penalty’s naar overwinning

Discipline was het toverwoord voor de Philadelphia Flyers in de wedstrijd van zondag tegen de New York Rangers. Zonder dat er ook maar één speler van het ijs werd gestuurd voor een penalty, won het team van coach Peter Laviolette in New York met 4-2.

In de eerste periode zag het er echter niet naar uit dat de Flyers met de overwinning aan de haal zouden gaan. De New York Rangers waren de bovenliggende partij maar wisten slechts eenmaal het net te vinden, dankzij een wrist shot van Wojtek Wolski. Enkele minuten later stond er echter alweer een gelijke stand op het bord na een doelpunt van Jeff Carter.

Vanaf de tweede periode sloeg het beeld van de wedstrijd echter om. Mede vanwege het uitvallen van de New Yorkse steraanvaller Marian Gaborik nam Philadelphia het initiatief. Dankzij een power play-goal van Claude Giroux en een goal van Daniel Garcillo liepen de gasten in het tweede bedrijf uit naar een comfortabele 3-1 voorsprong.

In de derde periode kwam New York echter weer sterk terug. Dit was duidelijk te zien in het aantal schoten op goal van beide teams. Waar de Rangers het vijandelijke doel vijftien keer onder vuur namen, kwamen de Flyers niet verder dan drie schoten.

De thuisploeg kwam dan ook terug in de wedstrijd toen Derek Stepan voor de aansluitingstreffer zorgde. Het lukte echter niet om de gelijkmaker te produceren en in de laatste minuut besliste Kris Versteeg het duel met een empty net-goal.

New York is bezig met een slechte reeks. Van de laatste tien duels gingen er acht verloren en het team staat inmiddels zevende met slechts twee punten voorsprong op plek acht.

Voor Philadelphia is er juist weinig aan de hand. Zij verkeren in een goede vorm met zes overwinningen in de laatste acht wedstrijden en gaan onbedreigd aan de leiding in de Eastern Conference.