NBA Update: Morris op oorlogspad, SI plaatst top 100

Door

markieff-morris

Het is enigszins stilte voor de storm in de NBA. Diep in het off-season moet de fan zich vooral vermaken met transfergeruchten, het privéleven van de spelers, vergeten hoogtepunten van vroeger op YouTube en lijstjes. Want lijstjes zijn leuk. Vandaag komen deze vier thema’s allemaal aan bod in een nieuwe NBA Update, die u, de trouwe lezer, zoals altijd wordt aangeboden door SportAmerika.

“Mijn toekomst ligt niet in Phoenix”
Markieff Morris ligt al een tijdje in de clinch met zijn ploeg. De forward heeft geen goed woord meer over voor de Phoenix Suns, nadat broer Marcus in juli naar de Detroit Pistons werd getrade. Markieff eiste daarop een trade en hij lijkt niet van gedachten te zijn veranderd. Sterker nog, hij deed er gisteren een schepje bovenop op Twitter

Het is echter niet aan Markieff om te besluiten over zijn toekomst, maar aan de leiding van de Suns. Tot dusver is de ploeg redelijk duidelijk geweest door te stellen dat Morris helemaal nergens heen gaat. Als Markieff besluit niet op te komen dagen voor training camp is er sprake van werkweigering, wat als gevolg een boete en schorsing kan hebben.

Meerdere ploegen houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zo zouden de Houston Rockets zich graag willen versterken met Morris. Volgens Franchise Herald zou Terrence Jones in een aankomende deal de omgekeerde weg bewandelen. Ook de Toronto Raptors hebben interesse getoond. Kyle Lowry en Morris zijn vrienden.

De top 100 van SI
Ter voorbereiding op het seizoen wordt er vaak een lijstje gemaakt van de beste spelers in de league. Ook Sport Illustrated doet jaarlijks mee en zij onthulden gisteren hun top honderd van actieve spelers in de NBA. Hier is de top tien volgens het Amerikaanse sportblad met tussen haakjes de SI ranking van vorig jaar:

1 LeBron James (1)
2 Kevin Durant (2)
3 Anthony Davis (4)
4 Stephen Curry (8)
5 James Harden (13)
6 Chris Paul (3)
7 Russell Westbrook (4)
8 Blake Griffin (10)
9 Marc Gasol (16)
10 Kawhi Leonard (28)

Grootste stijger is Draymond Green, die nieuw binnen komt op een zestiende (!) plaats. Toekomstig Hall-of-Famer Kobe Bryant moet genoegen met een 54e plaats en ziet bijvoorbeeld nieuwkomers Rudy Gobert (39) en Khris Middelton (45) boven zich geplaatst.

De Los Angeles Clippers hebben met zes spelers – Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan, JJ Reddick, Paul Pierce en Josh Smith – het grootste aandeel. De Rockets, Warriors, Hawks, Cavaliers, Heat en Spurs moeten genoegen nemen met vijf spelers. De Sixers en Blazers kunnen slechts één speler terug vinden op de lijst. Wie? Nerlens Noël (97) en Damian Lillard (24).

Assistent Arenas veroordeeld
Gilbert Arenas speelt al jaren niet meer in de NBA, maar weet toch met enige regelmaat het nieuws te halen. Ditmaal won Agent Zero een rechtszaak tegen zijn voormalige persoonlijke assistent John White. De beste man zou in zijn werkzame tijd maar liefst 2,1 miljoen dollar naar zichzelf hebben overgemaakt en de belasting hebben proberen te ontduiken. De jury pleitte hem gisteren schuldig, waarop de rechter in november de straf zal bepalen. Zo’n twaalf jaar achter de tralies lijkt in het verschiet te liggen voor de veertigjarige White.

Scalabrine vs Jordan
De vraag houdt ons op de redactie al tijden bezig. Wie was er nou echt de GOAT? Brian of Michael? Hun spel is vrijwel identiek, dus kiezen lijkt een onmogelijke opgave. Wat denken jullie?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen