Heat onderuit bij Wizards in seizoensdebuut Oden

Miami Heat v Washington WizardsNog stralend van hun bezoek aan het Witte Huis en president Barack Obama, verloren de Miami Heat voor de derde keer op rij. De Washington Wizards namen na het eerste kwart een 43-18 voorsprong (!) en keken niet meer achterom: 114-97. Greg Oden maakte zijn seizoensdebuut voor de Heat. Zijn eerste officiële wedstrijd na ruim vier jaar.

Oden speelde acht minuten (zes punten, twee rebounds) en liet zien dat hij nog steeds een beest is onder de borden:

833732203

John Wall scoorde 25 punten voor de Wizards en Bradley Beal en Nene waren beide goed voor negentien punten. De thuisploeg openden de wedstrijd met een 20-0 run en eindigden de wedstrijd met een 17-9 run. “Ze gingen naar het Witte Huis, whatever“, zei Nene. “Wij kwamen hier om te spelen.” Dat mag de Braziliaan zeggen, zeker als je de beste basketballer op aarde blockt.

833728700

Tip-Off
De wedstrijd tussen de Orlando Magic en de Chicago Bulls had 20 lead changes, veertien keer een gelijke stand en duurde ruim drie uur. Bulls’ guard Jimmy Butler stond 60 minuten op het veld, een franchise record. De Magic werden na drie verlenging met 128-125 aan de kant gezet. Joakim Noah was goed voor 26 punten en negentien rebounds. Victor Oladipo was geweldig voor de Magic met 35 punten.

Belangrijke scores van Jameer Nelson en Big Baby Davis bleken niet genoeg om een overwinning uit het vuur te slepen. Let vooral ook op hoe beide heren hun scores vieren. Over ballen gesproken!

833741784

833738790

Three Point Play

• De Los Angeles Clippers maakten een achterstand van zeventien punten op de Dallas Mavericks met nog vijf minuten te gaan in de wedstrijd goed voor een 129-127 overwinning. J.J. Redick scoorde 33 punten op slechts veertien schoten (waarvan zeven rake driepunters). Matt Barnes was goed voor 25 punten en Blake Griffin droeg zijn steentje bij met 23 punten.
  • Nate Robinson deed zijn oude ploeg pijn. De kleine guard scoorde veertien van zijn 24 punten in het vierde kwart en leidde de Denver Nuggets naar een 123-116 overwinning op bezoek bij de Golden State Warriors. De tactiek om Robinson aan de kant te houden, werkten niet voor de Dubs:

833749964

• De Phoenix Suns versloegen de Los Angeles Lakers met 121-114 nadat Nick Young en Alex Len het veld uit werden gestuurd. Gerald Green scoorde 28 punten voor de Suns en beloofde na afloop de boete te betalen die Len, waarschijnlijk, ontvangt van de NBA. Len moest gaan douchen na een flagrant foul op Nick Young. En Swaggy P moest wieberen na het uitdelen van een elleboog op Goran Dragic.

Hier de flagrant foul van Alex Len:

833741090

Niemand komt aan Swaggy P!

833740828

Stat of the Night
LaMarcus Aldridge: 35 MIN, 32 PT, 18 REB, 4 ASS, 1 STL, 12-26 FG, 1-1 3PT, 7-7 FT

Kyrie Irving maakt een half-court shot, tijdens de warming-up.

Thaddeus Young met een game-winner tegen de Charlotte Bobcats.