Penguins tonen veerkracht tegen Capitals en winnen

Door

Washington Capitals v Pittsburgh Penguins

De Washington Capitals kwamen in Pittsburgh drie maal op voorsprong tegen de Penguins, maar moesten uiteindelijk toch toezien hoe de thuisploeg de punten in eigen huis hield. Het werd 3-4 voor de Penguins, verdediger Olli Määttä scoorde het winnende doelpunt.

The good and the bad Letang

In de beginfase was het echter een andere verdediger die de aandacht voor zich opeiste. Kris Letang leverde met een miserabele pass de puck in tijdens een powerplay, waarna Brooks Laich gebruikmaakte van het buitenkansje door de bezoekers op voorsprong te zetten. De Penguins hadden in de eerste periode wel het overwicht, maar wisten dit niet om te zetten in goals.

Letang maakte in periode 2 zijn fout goed, door de score gelijk te trekken na een fraaie aanval. Jason Chimera en Taylor Pyatt wisselden goals uit voor een 2-2 stand na 2 perioden.

Finse glorie

In periode 3 herpakten de Penguins het initiatief, maar toch moest het wederom een tegendoelpunt slikken. In een 4 tegen 4 situatie stond Alex Ovechkin volledig vrij, pakte zijn stick op en schoot de puck achter Marc-Andre Fleury. Het was de 34ste treffer van de topscorer van de NHL.

Genoeg voor de zege was het echter niet, toen de 2 Finse Olympiërs van de Penguins de score wisten om te buigen. Jussi Jokinen bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte en Olli Määttä bezorgde zijn ploeg de zege met een schot dat tussen vele spelers door doel trof.

Overige uitslag:
Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 3-4 (na shootout)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen