New Yorkse schrijvers stemmen uit protest niet

Door

De drie afdelingen van de Professional Hockey Writers’ Association die verslag uitbrengen over de drie NHL-clubs uit de directe omgeving van New York—de New York Rangers, de New York Islanders en de New Jersey Devils—hebben aangekondigd dat zij niet zullen gaan stemmen voor de postseason awards van de NHL. Deze staking is een reactie op een langdurig geschil over de intrekking van de persrechten van blogger Chris Botta (foto).

Botta, een voormalig werknemer van de New York Islanders, had zich in november 2010 negatief uitgelaten over deze Islanders. Hij deed dat in zijn schrijven voor AOL Fanhouse en in zijn eigen blog, getiteld Islanders Point Blank. Zijn oud-werkgever reageerde hierop door zijn persrechten in te trekken.

De drie afdelingen stemden er afgelopen weekend mee in dat ze uit protest tegen deze intrekking zich zullen onthouden van het uitbrengen van een stem voor de verkiezingen van de verschillende trofeeën zoals de Hart Memorial Trophy voor de most valuable player van het seizoen en de Calder Memorial Trophy voor de beste rookie van het jaar.

„De positie van de PHWA staat vast,” aldus de schrijversassociatie in een statement. „Het is zonde van de tijd om verder in te gaan op de details van de omstandigheden rondom het besluit van de Islanders. Wij willen dat de NHL het eigenzinnige besluit van de Islanders in dit geval afwijst en, nog belangrijker, dat zij opnieuw bevestigen dat leden van de PHWA toegang moeten krijgen om verslag te kunnen uitbrengen over hun teams.”

De associatie heeft inmiddels ook een gesprek met NHL commissioner Gary Bettman aangevraagd om deze kwestie te bespreken.

De verkiezingen gaan overigens gewoon door, want ondanks de staking van de New Yorkse afdelingen blijft er nog 90% van de leden over die wel gaan stemmen en dat is volgens de PWHA ruimschoots voldoende om de integriteit van de verkiezing te kunnen handhaven.

Foto: islanderspointblank.com

Ook leuk om te lezen