Kesler ondergaat succesvolle operatie

Door

Ryan Kesler, center van de Vancouver Canucks en winnaar van de Selke Trophy voor beste verdedigende aanvaller het afgelopen seizoen, heeft 25 juli jl. een operatie ondergaan aan zijn heup. Volgens de club is de operatie succesvol verlopen en zal de revalidatie van de aanvaller tien tot twaalf weken duren. Hierdoor is het nog maar de vraag of Kesler op tijd fit zal zijn voor de seizoensopener van zijn club, die op 6 oktober thuis tegen de Pittsburgh Penguins staat gepland.

De aanvaller liep de heupblessure op tijdens de vijfde wedstrijd van de Western Conference Finals, al speelde hij daarna nog wel alle zeven wedstrijden in de Stanley Cup-finale. Uiteindelijk bleek dat een operatie toch noodzakelijk was voor de speler.

„Na overleg met de clubartsen na de play-offs leek het er al op dat Ryan een heupoperatie moest ondergaan,” aldus de president en general manager van de Canucks, Mike Gillis. „We verwachten dat hij hier volledig van zal herstellen en zijn tot de conclusie gekomen dat deze operatie op de lange termijn goed zal zijn voor zowel Ryan als de club.”

De reden waarom toch nog zo lang is gewacht met de operatie, is het feit dat de club en de medische experts hadden gehoopt dat de kwetsuur verholpen kon worden met een speciaal programma en rust. Toen dit echter niet voldoende bleek te zijn is men toch overgestapt naar een operatie.

„Het was mogelijk dat hij ook kon herstellen zonder de ingreep,” legt Gillis de keuze voor de operatie uit. „Maar dan was er een grote kans dat hij problemen bleef houden. Uiteindelijk zou hij dan alsnog een operatie moeten ondergaan en we hebben daarom besloten dat het voor ons allemaal het beste was om dit dan maar meteen te doen.”

Foto: whatsupyasieve.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen