Minnesota en Detroit clinchen play-offs

Door

Detroit Red Wings v Dallas Stars

Op de laatste avond in de Western Conference hebben de Detroit Red Wings en Minnesota Wild een plek in de play-offs veilig gesteld. De Columbus Blue Jackets eindigden met een gelijk aantal punten als de Wild, maar lopen op basis van het aantal in reguliere speeltijd gewonnen duels de play-offs mis. In de Eastern Conference zijn nog niet alle kaarten geschud, omdat Boston en Ottawa later vandaag een inhaalduel spelen.

Voor de Red Wings zal de play-offplek als een opluchting komen. Hun magistrale streak van 22 jaar in het naseizoen was lang in gevaar, maar het 23ste jaar is alsnog bereikt dankzij een 3-0 overwinning op de Dallas Stars.

De Minnesota Wild wonnen met 3-1 van de Colorado Avalanche. De uitslag van Detroit hield hen echter af van een betere plek dan de achtste, waardoor de Wild de play-offs openen tegen de #1 Chicago Blackhawks. Het seizoen van de Wild was een wilde rit, maar na het mislopen van de play-offs vorig jaar bleek het nieuwe sterrenensemble van Minnesota voldoende om op de valreep toch een plek te veroveren.

East

In de Eastern Conference spelen de Boston Bruins en Ottawa Senators vanavond een inhaalduel, omdat hun wedstrijd vorige week na de bomaanslagen op de Boston Marathon werd uitgesteld. Een overwinning voor Boston betekent voor hen de tweede plek in de conference en een serie tegen de New York Islanders, een overwinning voor Ottawa betekent voor hen het ontlopen van de Penguins en een serie tegen de Montréal Canadiens. Alleen de serie tussen de New York Rangers en Washington Capitals staat al vast.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen