NFL Draft: Barkley, Mathieu vinden teams

Door

2013 NFL Combine

In de tweede ronde werden onder anderen Manti T’eo en Geno Smith geselecteerd. Andere grote en misschien wel beruchte namen als Tyrann Mathieu en Matt Barkley moesten nog even wachten. In de derde en vierde ronde kregen zij dan eindelijk het verlossende telefoontje en begon hun NFL carrière.


Mathieu
LSU cornerback Tyrann Mathieu was een grote playmaker voor de defensie van de Tigers en er zou hem een grote toekomst in het verschiet liggen. De bejubelde cornerback zou het helemaal gaan maken en werd vaak gezien als een vroege first round pick. Als hij niet in de problemen zou raken. Dat gebeurde echter wel.

Wiet
Mathieu werd betrapt op het gebruik van marihuana en uiteindelijk door zijn team geschorst. Zijn rooskleurige toekomst ging bijna letterlijk in rook op. Geen first round pick, geen signing bonus, en in het ergste geval niet eens een NFL carrière. In het afgelopen jaar heeft Mathieu zich echter geprobeerd te rehabiliteren, en dat is kennelijk gelukt.

Op de NFL combine presteerde hij prima, en een aantal teams zou toch enige interesse hebben. Door zijn problemen buiten het veld waren de meeste teams toch huiverig. Het roken van een plant zou toch wel eens een teken van structurele (persoonlijkheids) problemen kunnen zijn.

Cardinals
Uitendelijk waren het de Arizona Cardinals die besloten het gokje te wagen. Misschien wel mede dankzij Cardinal Patrick Peterson. Zijn voormalig ploeggenoot bij de Tigers had Mathieu geholpen tijdens het draft proces en een goed woordje voor hem gedaan bij de organisatie. De Cardinals besloten dat de upside groter was dan de downside en boden Mathieu de kans.

Door zijn immense talent is het mijns inziens zeker een gokje waard, en als mens is Mathieu inmiddels vast ook gegroeid. Ik verwacht dat Mathieu alsnog een mooie NFL career zal hebben. Eind goed al goed dus voor Mathieu, al blijft het oppassen, het kan zo maar zijn dat de cannabisplant goed gedijt in de woestijn.

Barkley
USC quarterback Matt Barkley – die vorig jaar besloot nog een jaartje college ball te spelen en toen zijn schouder ernstig blesseerde – is in de vierde ronde van de draft opgepikt door de Philadelphia Eagles. Met Michael Vick als starter ziet het er naar uit dat Barkley in ieder geval het komende seizoen nog niet ingezet zal worden. De Eagles beschikken op de quarterbackpositie verder ook nog over Dennis Dixon, Nick Foles en G.J. Kinne. Het zal dus een uphill battle worden voor de quarterback.

Talent?
Aan de kunde van Barkley wordt sowieso al getwijfeld, Barkley is fysiek niet bepaald de grootste en sterkste en heeft een niet al te sterke diepe pass, een wapen dat van groot belang is in de huidige NFL. Als hij ervoor had gekozen om vorig jaar de stap naar de profleague te wagen was hij vermoedelijk in de eerste ronde gekozen en had hij een prima contract gekregen. Mijn verwachting is dat Barkley een career backup wordt die nooit echt zal doorbreken.

Lattimore
Een verrassende keuze is wel de draft van Marcus Lattimore. De running back van South Carolina raakte in een wedstrijd tegen Tennessee zeer ernstig geblesseerd aan zijn knie. De 49ers besloten Lattimore een kans te geven. En gezien zijn talent zou Lattimore ook wel eens een steal kunnen worden.

Hier de beelden van de play waarbij Lattimore geblesseerd raakte.

WAARSCHUWING, SCHOKKENDE BEELDEN:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen