Brady gekroond tot beste offensieve speler

Door

Tom Brady, quarterback van de New England Patriots is bekroond tot beste offensieve speler van het afgelopen seizoen. Deze prijs wint hij al voor de tweede maal in vier seizoenen. De quarterback, die al meerdere records wist te breken, kreeg 21 van de 50 stemmen. Michael Vick, quarterback van de Philadelphia Eagles, was tweede met 11 stemmen.

Brady gooide dit seizoen 36 touchdownpassen en werd slechts 4 maal onderschept. Hij had een reeks van 355 passen zonder onderschepping, een absoluut record in de NFL.

In 2007 won hij de prijs ook toen hij New England naar een perfect regulier seizoen leidde, 16-0, en maar liefst 50 touchdownpassen gooide.

Hij ziet niet veel verschil tussen het team van toen en dat van nu, dat 14-2 eindigde en verloor tegen de New York Jets in de play-offs. ,,Ons team groeide echt naar elkaar toe in de loop van het seizoen, het was een eer om met dit team te spelen. Mijn enige ontgoocheling is dat we niet konden profiteren van onze kansen in de play-offs, maar hopelijk hebben we geleerd van dat en kunnen we het als motivatie gebruiken voor volgend seizoen.”

De andere spelers die ook stemmen kregen waren Arian Foster, running back van de Houston Texans, Philip Rivers, quarterback van de San Digo Chargers, Roddy White, wide receiver van de Atlanta Falcons, Aaron Rodgers, Quarterback van de Green Bay Packers en Desean Jackson, wide receiver van de Eagles.

Foto: picturepush.com

Ook leuk om te lezen