Packers op stoom, Rams langs verzwakte Eagles

Het leek er even op dat de Lions serieus partij gingen bieden aan de Packers. Een “forty-burger” van Aaron Rodgers, mede door 236 yards van Aaron Jones, maakte een eind aan dat sprookje voor de Lions. De Packers scoren meer dan 40 punten in beide wedstrijden van het seizoen tot nu toe. In Philadelphia hielden de zwaar gehavende Eagles nog even gelijke tred met de Rams. In het vierde kwart kon Los Angeles echter vrij makkelijk afstand nemen. Bij de overige wedstrijden vielen er vooral heel veel spelers weg; veelal met zware blessures.

RODGERS EN JONES TE VEEL VOOR LIONS DEFENSE

Detroit Lions @ Green Bay Packers | 21 – 42

Menig Packers fan zal toch even zenuwachtig zijn geworden in het eerste kwart. Zeker gezien het feit dat de Packers sinds 2018 niet meer voor hadden gestaan in een wedstrijd tegen de Lions. Steeds was een field goal in de laatste seconde nodig voor de winst. Gisteren schoot Matthew Stafford wederom uit de startblokken. Kerryon Johnson had binnen een paar minuten al een touchdown te pakken. Aan het begin van het tweede kwart werd de voorsprong uitgebreid naar 14-3 door een touchdown van Marvin Jones Jr.

DE AARON JONES SHOW

Opvallend genoeg begonnen Rodgers en Jones stroef aan de wedstrijd. Twee keer was de pass van Rodgers net niet op de juiste plek. Zodoende stonden er slechts drie schamele punten op het bord na het eerst kwart. Opvallend is dat Jones in dezelfde draft class zat als Christian McCaffrey en Alvin Kamara, maar nog geen nieuw contract heeft. Hij wist zijn waarde in de rest van de wedstrijd echter flink op te vijzelen.

Bij een 14-3 stand scoorden de Packers 31 punten op rij, waarin Jones een groot aandeel had. Mede door een 75-yard touchdown tijdens de eerste play van de tweede helft kwam de running back tot 236 total yards en drie touchdowns. Niet alleen over de grond was hij niet te stoppen; met vier receptions was hij ook een belangrijk onderdeel van de passing game.

PACKERS OPPERMACHTIG, PROBLEMEN VOOR MATT PATRICIA

De teller stopte voor Aaron Rodgers en de Packers pas bij 488 total yards. Een hard gelag voor HC Matt Patricia, toch ooit defensive coordinator van de Patriots. De defense van de Lions had niks in te brengen tegen de Packers offense. De geplaagde defense van Green Bay was echter wel bij de les. Met name Chandon Sullivan die met een pick-six de wedstrijd leek te beslissen. Op dat moment was het al 31-14 voor het team van Matt LaFleur.

Even stribbelden de Lions nog wat tegen. Stafford liet zich van zijn beste kant zien met een streep in de handen van Marvin Hall, die zich al in de endzone bevond. Marquez Valdez-Scantling en Aaron Jones drukten de ambities van de ploeg uit Detroit echter snel de kop in. De Packers waren in aanvallend opzicht oppermachtig en wonnen uiteindelijk met 42-21. Voor Matt Patricia breken belangrijke weken aan. Hij heeft broodnodig overwinningen nodig, want zijn baan staat op de tocht. Het programma, met wedstrijden tegen de Cardinals en Saints, wordt er echter niet makkelijker op.

RAMS EENVOUDIG LANGS ERNSTIG VERZWAKTE EAGLES

Los Angeles Rams @ San Francisco 49ers | 37 – 19

In Philadelphia stond een interessante NFC-partij op het menu. De thuisspelende Eagles moesten zich herpakken na de verrassende nederlaag tegen het Washington Football Team in week 1. De Rams hadden het momentum wel aan hun kant met een zege tegen de Dallas Cowboys op zak. De schrik leek er bij de thuisploeg alvast goed in te zitten. Miles Sanders verspeelde al in de eerste drive de bal, waarvan de Rams meteen konden profiteren met een touchdown van tight end Tyler Higbee.

Het was het signaal voor de Rams om de Eagles het mes op de keel te zetten. Quarterback Jared Goff speelde een fantastische eerste helft en lukte zijn eerste dertien (!) passes. Dat is de langste reeks van alle quarterbacks in de NFL op dit moment. De Rams scoorden nog twee touchdowns in de eerste helft, via een jet sweep van Robert Woods en een tweede gevangen touchdown-pass van Tyler Higbee.

EAGLES PROBEREN AAN TE KLAMPEN

De Eagles wilden zich echter niet zomaar laten wegzetten. Carson Wentz kreeg deze week meer tijd van zijn o-line – enigszins verrassend met Aaron Donald aan de overkant – en maakte daar gebruik van om zijn team in de wedstrijd te houden. Wentz duwde aan het begin van het tweede kwart zelf de bal over de doellijn met een quarterback sneak. Vlak voor de rust zette ook Emmanuel Sanders zijn vroege fout recht door de eindzone in te rennen en zijn team tot op één score te brengen.

Ook na de koffie konden de Eagles initieel gelijke tred houden met de Rams. Een defensieve stop bracht de Eagles de nodige hoop om op en over de Rams te gaan, maar toen ging Carson Wentz de mist in met een interceptie in de eindzone. Nog even konden de Eagles aanklampen in het derde kwart, maar dan viel het kaartenhuisje toch finaal in elkaar.

RAMS NEMEN AFSTAND IN HET VIERDE KWART

Na een dipje na de rust nam Jared Goff de touwtjes opnieuw in handen bij de Rams. Hij bereikte wederom Tyler Higbee in de eindzone, die zo zijn derde touchdown van de namiddag binnenhengelde. De veer bij de Eagles was nu wel gebroken; zeker na een gemiste 4th&1 op de daaropvolgende drive.

Met een touchdown van running back Darrell Henderson en een tweede interceptie van Carson Wentz bezegelden de LA Rams het lot van de geplaagde Eagles: 19-37. De Rams nemen op deze manier een onverwacht goede start en gaan aan de leiding in de NFC West. Voor de Eagles, waar het stilaan met een vergrootglas zoeken is naar fitte spelers, ziet het er meteen penibel uit in de NFC East. Ze delen daar de laatste plek met de New York Giants.

OVERIGE DUELS

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers| 17 – 31

Geen wolkje aan de lucht voor Tom Brady en co na de eerste helft, waarin de Bucs een 21-0 voorsprong namen. De tweede helft was een totaal andere wedstrijd. Brady (23/35, 217 yards, 1TD, 1 INT) wist lange tijd niks meer te presteren. De Panthers daarentegen kwamen rap terug in de wedstrijd. Bij een stand van 21-14 was Teddy Bridgewater zelfs op weg om de stand gelijk te trekken. Zijn tweede interception van de dag bleek echter te veel van het goede waardoor Tampa Bay de wedstrijd toch over de streep wist te trekken. Christian McCaffrey viel uit met een enkelblessure. Begin deze week zal meer duidelijk worden over de ernst van de blessure.

San Francisco 49ers @ New York Jets | 31 – 13

Veel ging het na afloop niet over de einduitslag. Wel over de blessures van Nick Bosa, Solomon Thomas, Raheem Mostert en Jimmy Garoppolo. De 49ers ziekenboeg zat al vol, maar puilt nu helemaal uit. Bosa, 2019 Rookie of the Year, is dit seizoen klaar door een zware knieblessure. Ook Mostert ligt er mogelijk lange tijd uit. Hoe het met de enkel van Jimmy G is zullen we begin deze week horen. Ondanks dat hadden de Jets niks in te brengen. Mostert, toen nog op het veld, scoorde een 80-yard touchdown. Het is te hopen voor San Francisco dat er snel een einde komt aan al het blessureleed. Voor Jets fans lijkt het een lang en zwaar seizoen te gaan worden.

New York Giants @ Chicago Bears | 13 – 17

Menig Fantasy speler zal vol afgrijzen hebben gekeken naar Saquon Barkley, die met een op het oog zware knieblessure van het veld ging. De Bears toonden weer twee gezichten. Een prima eerste helft waarin Trubisky twee touchdowns noteerde en de Bears een 17-0 voorsprong namen. Daarna volgde echter een uiterst zwakke tweede helft waarin de ploeg niet meer scoorde. Sterker nog, de Giants kwamen heel dichtbij de overwinning. Op 10 yards van de endzone kregen de Giants een laatste kans in de slotseconde. Golden Tate kreeg echter een offensive pass interference tegen waardoor Chicago met de schrik vrij kwam. Na zijn geweldig comeback tegen de Lions waren de statistieken van Trubisky (18/28, 190 yards, 2 TD, 2 INT) dit keer weer niet om over naar huis te schrijven.

Denver Broncos @ Pittsburgh Steelers | 21 – 26

De Steelers leken in de eerste helft alles netjes onder controle te hebben. Dat kwam vooral dankzij de uitstekende defense en een blessure voor Denver-quarterback Drew Lock. T.J. Watt was opnieuw de boeman van dienst, met 2,5 sacks. In de 2e helft kwamen de Broncos toch terug, onder leiding van back-up quarterback Jeff Driskel. Finaal was de Steelers-defensie echter te sterk en zij trokken het laken naar zich toe. Bij de ultieme kans van de Broncos werd quarterback Driskel opnieuw gesackt en ging de kans op een comeback verloren. Een herboren James Conner (106 rushing yards, 1 TD) bezegelde het lot van de Broncos met een schitterende run op het einde van de game.

Minnesota Vikings @ Indianapolis Colts | 11 – 28

De Colts hebben de kater van vorige week tegen de Jacksonville Jaguars doorgespoeld met een dominante zege tegen de Vikings. Indianapolis domineerde de wedstrijd van start tot finish. Zelfs de wekelijkse interceptie van Philip Rivers (19/25, 214 yards, 1 TD, 1 INT) kon de Vikings niet helpen om enige rol van betekenis te spelen in deze wedstrijd. Vikings-quarterback Kirk Cousins beleefde een waardeloze namiddag en gooide maar liefst 3 intercepties.

Lees hier de preview van de andere games op zondag!

Coverfoto: Zach Kruse/USA TODAY Sports