NFL Recap: Redskins stunten in Dallas na overtime

Washington Redskins v Dallas Cowboys

Zonder Robert Griffin III gingen de struggelende Redskins (2-5) richting Arlington, Texas om een bezoek te brengen aan AT&T Stadium en het daar op te nemen tegen de tot nu toe sterk spelende Dallas Cowboys (6-1). Op voorhand leek het een verloren pot voor de hoofdstedelingen, maar na vier kwarten én overtime zorgden Colt McCoy en zijn backups voor een stunt van jewelste: 20-17 in het voordeel van de Redskins.

Colt McCoy zorgde voor de game winning drive door in overtime kicker Kai Forbath de gelegenheid te geven een 40-yard field goal te maken. De Dallas Cowboys hadden daar geen antwoord meer op. Romo’s laatste poging bij een fourth down werd door toedoen van Bashaud Breeland naar de grond geslagen. Eerder lukte het de Cowboys nog om een overtime uit het vuur te slepen, door in het vierde kwart de gelijkmakende touchdown op het bord te zetten.

Onverwachte nederlaag

Na een goede serie lopen de Cowboys tegen een op papier zwakke broeder dus tegen de lamp. Waaruit maar weer eens blijkt hoe wispelturig de NFL is. Kijk alleen al naar de Seattle Seahawks, die niet naar verwachting presteren. Op voorhand leek Dallas normaliter weer een win aan hun rijtje toe te kunnen voegen. De Redskins spelen eigenlijk – wederom – een verloren seizoen, terwijl de Dallas Cowboys iedereen verbaasde door uit bij de Seahawks op een dominante wijze te winnen.

In deze wedstrijd ging het wat anders. De Redskins kwamen in het eerste kwart door een 44-yard field goal op voorsprong. Pas in het tweede kwart wisten de Cowboys te scoren, middels een 5-yard pass van Romo op Dez Bryant. En daar bleef het in de eerste helft bij.

Na halftime kwamen de bezoekers wederom goed uit de startblokken. Alfred Morris zorgde met een 5-yard run voor de eerste TD van de Redskins. Het lukte het thuisspelende team vervolgens niet om hetzelfde te doen en moesten genoegen nemen met een gelijkmakende field goal van 21-yards. Een grotere domper was het uitvallen van Tony Romo, na een joekel van een sack van Keenen Robinson.

In het vierde kwart zorgde startende QB Colt McCoy voor een voorsprong, door met een 7-yard run een TD te scoren. Dallas kwam op gelijke hoogte door een 25-yard pass van invaller Brandon Weeden op tight end Jason Witten. Gescoord werd er niet meer en dus kwamen er vijftien minuten bij.

En in overtime wisten alleen de Redskins dus op het scorebord te komen. De 40-yarder van Forbath zeilde tussen de palen. Romo probeerde het nog, maar bij 4th down werd zijn ultieme poging om een nieuwe serie te mogen beginnen teniet gedaan door rookie corner back Bashaud Breeland.

Romo wellicht geblesseerd na harde sack

Tony Romo raakte in het derde kwart geblesseerd na een harde sack van Keenen Robinson, waarbij het een paar minuten lang roerloos op de grond bleef liggen. Toch keerde Romo voor de laatste drive terug op het veld. Met een pijnstillende injectie kon hij toch verder spelen. Romo blesseerde zijn rug en zal vandaag een MRI-scan ondergaan om te zien of het ernstig is. Röntgenfoto’s die tijdens de wedstrijd gemaakt werden, lieten in ieder geval geen ernstige blessure zien. Zelf gaat Romo ervan uit in de volgende wedstrijd tegen de Arizona Cardinals te kunnen starten.

Dè sack op Tony Romo:

Eerder in zijn carriere werd Romo al aan zijn rug geopereerd en dus zat de schrik er goed in. Zoals het er nu naar uitziet, lijkt het mee te vallen.

Door de overwinning komen de Redskins op drie overwinningen en vijf nederlagen en de Cowboys blijven steken op zes overwinningen en twee nederlagen.

Foto’s: Getty Images