Bucs pakken eerste overwinning en vergroten crisis Miami

Miami Dolphins v Tampa Bay Buccaneers

In de strijd om South Florida hebben de Tampa Bay Buccaneers (1-8) hun eerste overwinning weten te pakken. In eigen huis waren ze met 22-19 te sterk voor de Miami Dolphins (4-5), wiens seizoen na dit verlies en de soap rond Martin en Incognito op een verloren seizoen lijkt uit te draaien.

Net als in voorgaande wedstrijden begon Tampa Bay goed, Glennon zette de Bucs met een touchdown richting offensive lineman Donald Penn op voorsprong. Vervolgens was het de defense die met een safety ook een duit in het zakje deed.

Met een 15-0 achterstand in het tweede kwart deed Miami quarterback Ryan Tannehill er alles aan om met zijn ploeg terug in de wedstrijd te komen. Maar zonder Martin en Incognito was de offensive line zoals verwacht een nog groter zwaktepunt. Het gevolg was dat de Dolphins in de hele wedstrijd tot slechts twee rushing yards kwamen en dat Tannehill veel ballen gehaast moest gooien.

Toch was er een moment van hoop, twee touchdown passes naar de onbekende Rishard Matthews – die met elf recepties voor 120 yards en twee TD’s eindigde – en twee field goals keerden de wedstrijd in het voordeel van Miami. Maar ditmaal had Tampa Bay het laatste zegje: met tien minuten te gaan in het vierde kwart scoorde Bobby Rainey middels een 1-yard touchdown run en vervolgens stond de defense zijn mannetje.

In de slotfase van de wedstrijd werd Tannehill veelvuldig onder druk gezet, werd hij gesacked, en was er een interception van Darrelle Revis die uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van Tampa Bay besliste. Op een avond dat de ex-Tampa Bay sterspeler Warren Sapp in het zonnetje werd gezet was het alleen maar toepasselijk dat uiteindelijk de defense voor de eerste overwinning van het seizoen zorgde in Tampa.

De Buccaneers (1-8) hopen nu dit goede gevoel mee te nemen naar de volgende thuiswedstrijd wanneer de Atlanta Falcons (2-7) op bezoek komen. De Miami Dolphins (4-5) zullen ondertussen weer veel vragen moeten beantwoorden over de soap in hun kleedkamer, en zich ondertussen proberen voor te bereiden op een thuiswedstrijd tegen de San Diego Chargers (4-5).

Foto’s: Getty Images