Einde seizoen voor Stamkos na scheenbeenbreuk

Door

Tampa Bay Lightning v Philadelphia Flyers

Tampa Bay Lighting en Team Canada superster Steven Stamkos is lange tijd uitgeschakeld met een scheenbeenbreuk. Stamkos liep de breuk op in de middagwedstrijd tegen de Boston Bruins en is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Gemiddeld duurt een herstel van deze fractuur minimaal vier tot zes maanden, waardoor de Winterspelen in Sochi en het lopende seizoen buiten zicht lijken.

De blessure ontstond bij een aanvaring rond het doel, waardoor Stamkos plots weggleed en zijn been hard tegen de doelpaal stootte. Uit de herhaling bleek het been onnatuurlijk ver te buigen, waardoor meteen voor het ergste werd gevreesd. Bij onderzoek in het ziekenhuis is vastgesteld dat het om een scheenbeenbreuk gaat. Geruchten dat hij vanavond nog geopereerd zou zijn worden door zijn team vooralsnog niet bevestigd.

Stamkos en de Lighting waren het jonge seizoen uitstekend begonnen. De ploeg staat eerste in de Atlantic Division en Stamkos is met 14 goals en 23 punten in 17 wedstrijden in beide categorieën gedeeld leider in de league. De wedstrijd van vanavond ging na de blessure met 3-0 verloren, maar ook het seizoen van Tampa Bay en mogelijk zelfs het succes van Team Canada op de Spelen lopen op deze manier behoorlijk averij op.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Sinan 9 jaar ago

    Doodzonde, samen met St.Louis de absolute sterspeler van dit team. Afgelopen mei heb ik ze in Tampa zien spelen, en voor de wedstrijd zelfs nog even op de foto geweest met hem. Aardige kerel ( niet dat ik hem goed ken natuurlijk, maar hij was verre van arrogant ). Ze zullen vrees ik stukken slechter gaan presteren na dit, wat jammer is want ze draaiden een topseizoen tot nu toe.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen