NHL Best-of: Windmill saves en Epic Fail

Door

New York Rangers v Pittsburgh Penguins

Ook deze week was er weer genoeg te genieten in de NHL. Van prachtige reddingen tot spectaculaire goals. Deze week hebben wij extra aandacht voor de goalies in de NHL!

De week van de Windmill Saves
De windmill save is eigenlijk precies zoals de naam doet vermoeden. Een arm van een goalie die als een windmolen de puck uit de lucht vangt. In een split second reageert de goalie op een schot. Deze week waren er drie zó mooi!

In de wedstrijd tussen de St.Louis Blues en Red Wings stuitert de puck langs de verdediger. Vervolgens dropt Justin Abdelkader de puck naar Henrik Zetterberg. Alleen voor goalie Brian Elliott schiet Zetterberg de puck richting rechterbovenhoek. Dat moet een heerlijk gevoel zijn voor een goalie!

Ook Ryan Miller liet zien over de nodige acrobatiek te beschikken. In de wedstrijd tegen de Philadelphia Flyers beroofde Miller Brayden Schenn van zijn scoringskans.

De allermooiste windmill save was van Henrik Lundqvist in de wedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins.

Goal van de week
Ook in de categorie Goal van de week staat een goalie in het middelpunt. Doelpunten in een leeg doel zijn meestal niet zo spectaculair. Maar in de AHL ( minors) scoorde Reto Berra een goal in een leeg doel van de Chicago Wolves. Waarom ie dan zo bijzonder is? Berra is zelf de goalie van Lake Erie Monsters. Het leukst is nog om te zien hoe blij Berra is met zijn doelpunt.

In de wedstrijd tegen de Philadelphia Flyers lijkt Nick Bonino zich vast te lopen op twee verdedigers. Totdat de center van de Canucks een ingeving krijgt…. Zou hij vroeger ballerina zijn geweest?

De hardste hit van de week
Hits tegen de boarding komen vaak hard aan bij de ontvanger. Maar het spectaculairst zijn toch de open-ice hits.

Toen Mike Santorelli een schot dacht te lossen op het doel van de Los Angeles Kings kwam Drew Doughty aan. Geen smerige hit. Geen hit die bedoeld was om Santorelli te blesseren. Gewoon een goede verdedigende actie. Zo zien wij het graag!

Epic Fail!
Cody McLeod dacht Mark Barberio opgelijnd te hebben voor een knaller. Totdat Barberio zich bedacht en uit de wegging. Dat is meestal nog niet zo erg als er een boarding is. Maar het wordt opeens wat koddig als je dat doet ter hoogte van de bank van de Tampa Bay Lightning.

 

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Richard99 7 jaar ago

    Een prachtige save van de goalie maakt o.a. de sport zo mooi. Geweldig om te zien die super reflexen.

  2. Bas Rotteveel 7 jaar ago

    @ Richard99, Goalies zijn echte atleten. De reflexen zijn bovenaards en de lenigheid bewonderswaardig. Daarnaast zijn de meesten zo gek als een deur. Ik ben dol op goalies!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen