NHL Weekend Watch: Atlantic Division Match-Ups

Door

Ottawa Senators v Tampa Bay Lightning

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op één oor liggen. Op nieuwjaarsdag hadden we met de Winter Classic om 19:00 uur al een prachtig begin van 2015. Maar komend weekend? SportAmerika zet de leukste wedstrijden voor je op een rij in NHL Weekend Watch. Dit weekend staan twee match-ups in de Atlantic Division in de schijnwerper.

Vrijdag

De eerste ontmoeting tussen twee ploegen uit de Atlantic Division is om 1:00 uur. Dan ontmoeten de nummer laatst en één-na-laatst van vorig seizoen elkaar. De Florida Panthers treden in het First Niagara Center aan tegen de Buffalo Sabres. Doordat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld is de ranglijst vertekend. Qua punten per wedstrijden staan de Panthers zelfs op een veertiende plek in de NHL. Vóór bijvoorbeeld de Los Angeles Kings. Maar ook divisiegenoten als de Toronto Maple Leafs en Boston Bruins laten ze op die lijst achter zich.

Hoe competitief en strijdbaar de Panthers zijn, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst tien wedstrijden met shootouts zijn beslist. Er werden nog eens vier wedstrijden verloren in de verlenging. In spannende wedstrijden zijn ze nu in staat punten te sprokkelen. Die punten kunnen aan het eind van de rit leiden tot een play-off plek. En dat is een heel verschil met een jaar geleden.

Zaterdag

In weer een onderonsje in de Atlantic Division treden om 19:00 uur de Ottawa Senators aan tegen de Boston Bruins. Waar de wisselvalligheid van de Senators was aangekondigd, vallen de Bruins tot op heden tegen. Als de Bruins de play-offs bereiken zijn ze, net als de Los Angeles Kings, absoluut een tegenstander om rekening mee te houden.
De grote gangmaker is normaal gesproken David Krejci. Door pijntjes en blessures heeft hij veel wedstrijden moeten missen of niet op volle 100% kunnen spelen. Als hij dit seizoen nog volledig fit wordt, zijn de Bruins direct een klasse beter.

De Senators wonnen de vorige wedstrijd op 13 december in shootouts door een goal van Bobby Ryan.

Kan je genieten van het betere verdedigende werk en gestructureerde teams? Ga er dan om 22:00 uur lekker voor zitten! Dan bezoeken de Nashville Predators namelijk het Staples Center. Zowel de Los Angeles Kings als de Predators zijn ploegen die van achteruit opbouwen. Met topgoalies en misschien wel de beste verdedigers in de NHL.
 

Zondag

De Boston Bruins houden erg rekening met de Europese fans. Want op zondag spelen ze weer om 19:00 uur. Deze keer tegen Carolina Hurricanes.

Het patroon zet zich voort, want om 1:00 uur is er weer een ontmoeting tussen twee teams uit de Atlantic Division. De Tampa Bay Lightning brengen een bezoek aan Ottawa. Over de aanvallers van de Lightning is al veel gezegd. Stamkos en Callahan draaien mee in de top van de ranglijsten en Tyler Johnson is door SportAmerika als één van de grootste verrassingen van dit seizoen bestempeld. Maar ook achterin is het prima in orde voor Tampa Bay. Natuurlijk zijn de Lightning niet de Predators, maar Victor Hedman laat zien waarom hij de #2 pick was in 2009. Na een dramatisch seizoen in Vancouver heeft Jason Garrison ook een nieuwe start gemaakt.

Goed weekend!

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen