Eerste overwinning Capitals, Blackhawks blijven ongeslagen

Montreal Canadiens v Washington CapitalsDe Washington Capitals zijn eindelijk van die hatelijk nul af wat betreft overwinningen. Nadat de eerste vier wedstrijden verloren gingen (waarvan eentje na overtime) konden zondag in de thuiswedstrijd tegen de Buffalo Sabres eindelijk twee punten worden bijgeschreven.

De eerste zeg van het seizoen kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. De bezoekers namen halverwege de eerste periode namelijk zelfs nog de leiding via Tyler Ennis. Tegen het einde van het eerste bedrijf bracht uitblinker Joel Ward beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Vervolgens nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong via goals van John Erskine en Alex Ovechkin, die daarmee pas zijn eerste doelpunt van het seizoen noteerde. Tien minuten in de slotperiode bracht Marcus Foligno met de 3-2 de spanning wel weer terug in de wedstrijd, maar verder kwamen de Sabres niet meer. Hierdoor heeft coach Adam Oates zijn eerste overwinning bij zijn nieuwe team dus binnen.

Blackhawks winnen weer

De Chicago Blackhawks zijn uitstekend begonnen aan dit verkorte seizoen. Na vijf eerdere overwinningen werden gisteren ook de Detroit Red Wings aan de zegekar gebonden. Hier was echter wel een verlenging voor nodig, maar uiteindelijk was Nick Leddy met de beslissende tweede treffer van de thuisploeg de gevierde man. De zes overwinningen op rij gaan overigens de boeken in als de beste seizoenstart van de Blackhawks ooit.