Twins verslaan Angels in krankzinnige wedstrijd

Door

 

Als je de toto mag invullen voor de wedstrijd tussen de Los Angeles Angels en de Minnesota Twins, dan kies je dit seizoen voor een één: winst Angels. Daar zag het er dan ook naar uit, want na twee innings nemen de Angels een 5-0 voorsprong, in gang gezet door een homerun van Mark Trumbo. Verrassend genoeg komt de thuisploeg in de zevende inning weer op gelijk hoogte na homeruns van Joe Mauer en Josh Willingham.

Wat volgt is een krankzinnig eind van de wedstrijd. De Angels nemen in de achtste inning een 7-6 voorsprong, maar zien de Twins in de gelijkmakende slagbeurt uitlopen naar een 7-10 tussenstand. Dan denk je dat de wedstrijd in de negende inning in de tas zit als closer Matt Capps de heuvel op komt lopen. Wrong!

Capps krijgt direct drie honkslagen om zijn oren waarop Albert Pujols kan scoren. 8-10 Twins met nul uit. Capps hersteld zich met twee outs, maar ziet Torri Hunter nog wel 9-10 maken. Gaan de Angels dan toch nog terugkomen? Chris Ianetta krijgt nog wel de knuppel tegen de bal, maar wordt uitgegooid op het derde honk. Ballgame Twins die zich terug hebben geknokt na een 6-0 achterstand.

Andere uitslagen:

Cincinatti Reds at Washington Nationals 2-3 (na 10 innings)

Ryan Zimmerman herstelde zijn fout in de negende inning door in de tiende inning het winnende punt te scoren na een wild pitch van Reds’ reliever Alfredo Simon. Nationals’ starter Gio Gonzalez gooide zeven scorless innings plus zeven strikeouts. De Nats verbeterden hun record naar 5-2.

Tampa Bay Rays at Detroit Tigers 2-7

De Tigers herstelden zich knap na de nederlaag afgelopen woensdag tegen dezelfde Rays. Brennan Boesch noteerde twee hits en vier RBI’s in de 7-2 overwinning.

Seattle Mariners at Texas Rangers 3-5

De Mariners mochten in de zevende inning even op een stunt hopen, maar RBI’s van Ian Kinsler en Michael Young bleken voldoende voor de 5-3 overwinning. Mike Adams pakte de save voor de Rangers.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen