Brad Marchand $164.000 boete, geschorst voor NHL Winter Classic

Door

brad-marchand2

Brad Marchand zal zich nog wel eens achter zijn oren krabben op nieuwjaarsdag. De speler van Boston Bruins is voor drie duels geschorst, waaronder de jaarlijkse Winter Classic die vrijdag wordt gespeeld tussen Boston Bruins en Montreal Canadiens in het Gilette Stadium van the New England Patriots. Daarnaast kreeg hij een boete van $164,634.15, die in het Players Emergency Assistence Fund gestort wordt.

De schorsing volgt na een overtreding op Ottawa speler Mark Borowiecki tijdens het met 7-3 gewonnen duel van dinsdagnacht. De NHL Player Safety Department uitleg voor de schorsing luidde als volgt:

Eerder werd Marchand al eens voor vijf duels geschorst na eenzelfde overtreding op Sami Salo van Vancouver Canucks in 2012 en meest recent in januari van dit jaar nog in een duel tegen Montreal.

Het missen van de Winter Classic zal pijn doen bij Marchand; tijdens het jaarlijkse NHL feestje wordt een groot outdoor stadion omgetoverd tot ijshockey arena. Vrijdag zullen er in Foxboro 69.000 supporters aanwezig zijn.

2015-12-31 06.43.38

Foto’s Twitter

Ook leuk om te lezen