NHL Best Of: Een week vol mijlpalen

Door

nhl_g_sedin02_576

Het was me het weekje wel in de NHL. Deelname aan de play-offs staat op het spel. Spelers, fans en management staan onder hoogspanning. Deze week is er weer een bonte verzameling van hoogte- en dieptepunten, met speciale aandacht voor mijlpalen.

50 voor de Gr8
Alexander Ovechkin zal dit jaar onbedreigd de Rocket Richard Trophy in de wacht slepen. Hij zal dit jaar de enige zijn die de 50 goals zal bereiken. Het is voor Ovechkin de zesde maal dat hij dit huzarenstukje weet te bewerkstelligen. Dat hij de goal maakte van net boven de linker face-off cirkel is niet verrassend. SNIPE!!

Alleen Gretzky en Bossy hebben meer 50-goal seizoenen op de naam staan met negen.

Sid the Kid kan niet achterblijven
De nemesis van Ovechkin is toch wel Crosby. Dat Crosby in dezelfde week als Ovechkin een mijlpaal bereikt, is niet meer dan logisch. Ondanks een teleurstellend seizoen ( de play-off kansen van de Penguins hangen aan een zijden draadje), bereikt Crosby de 300 goals in zijn carrière. Dat de mijlpaal kwam in de verliespartij tegen de aartsvijand, zal de euforie bij Crosby temperen.

Sedinery
In een eerdere 3-on-3 noemde ik Henrik Sedin de beste passer van de NHL. Dat liet hij deze week zien in de beladen ontmoeting met de Kings. Wat een manier om assist nummer 700 op je conto bij te schrijven. Zes Kings en vier Canucks verwachten een pass langs de boarding. Slechts één ander persoon weet wat Henrik van plan is. Wie? Daniel Sedin natuurlijk!

Keep your eye on the puck
Een eenvoudige opdracht die alle coaches de spelers altijd naschreeuwen. Maar Patrick Nemeth nam de opdracht wel erg letterijk.

Zzzzzzzzzzzzing
Sommige goals zijn het gevolg van een prachtige individuele actie. Anderen weer van samenspel waardoor de verdediging de weg volledig kwijt was. Jannik Hansen laat zien dat het ook anders kan. GEWOON. HARD. IN. DE. KRUIZING.

Monster save
In de ruige race voor een play-off plaats is elke goal voor de Senators crucial. Maar ook voor de Red Wings is elk punt van belang. Als het aan Petr Mrazek ligt, komt er geen schijfje rubber langs. Al moet hij er zijn liezen voor afscheuren!

Sneu voor Adams
In de wedstrijd tussen de Penguins en de Flyers scoorde niet alleen Crosby zijn 300e goal. Het was ook de wedstrijd dat Craig Adams bijna weer scoorde. Na 59 wedstrijden was zijn beurt gekomen. Alleen vond Steve Mason van niet!

Shootouts blijven vermakelijk
In de Best-Of is altijd veel aandacht voor de moves van schutters in de shootout. Of voor specaculaire reddingen. Dit is helaas geen van beiden. Wel heel vermakelijk.

Knappe redding toch?

Scary incident
De eerste reactive die Drew Miller had was “ik ben mijn oog kwijt”. Ondanks dat Miller een visor op de helm draagt, kwam de schaats van Mark Stone precies in zijn gezicht. Hoe het nu met Miller gaat? Hij heeft geen wedstrijd gemist!

Smeerlap
Dat Dustin Byfuglien hier maar vier wedstrijden schorsing voor kreeg, mag rustig een schande worden genoemd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen