NFL Update: Gary Kubiak nieuwe head coach Denver Broncos

Door

Baltimore Ravens v Houston Texans

Na het vertrek van John Fox als head coach van de Denver Broncos – die en passant vier jaar op rij de Broncos naar de play-offs loodste, maar niet die felbegeerde Super Bowl wist te winnen – hebben de beleidsbepalers van het team uit Colorado een nieuwe head coach gevonden: Gary Kubiak. Dat maakte de Broncos maandag bekend. Woensdag zal hij officieel gepresenteerd worden. Kubiak tekent voor vier seizoenen.

 

Stint bij de Ravens
Het afgelopen seizoen was Kubiak de offensive coordinator van de Baltimore Ravens, die in de play-offs uitgeschakeld werden door de New England Patriots, na tot twee keer toe met veertien punten voor te hebben gestaan. Daarvoor was hij de head coach van de Houston Texans.

Eerder deze maand liet Kubiak nog weten bij de Ravens te blijven, maar toen de Denver Broncos interesse in hem toonden, kon hij niet weigeren. Kubiak is een echte Bronco. Voordat hij zich ging bemoeien met coaching, was  hij de back-up quarterback achter John Elway, de general manager van de Denver Broncos en dus verantwoordelijk met het aantrekken van Kubiak als head coach.

“Gary heeft in dertig NFL-seizoenen laten zien  een echte leider te zijn; succesvol en karaktervol. Zijn tijd bij andere teams en zeker zijn acht seizoenen als head coach hebben hem de ervaring gebracht waar de Broncos nu de vruchten van kunnen plukken”, aldus Elway.

Naast Kubiak komen ook quarterback coach Rick Dennison en tight ends coach Brian Pariani over van de Ravens.

Kubiak’s zoon, Klein, was maar wat blij met de terugkomst van zijn vader naar Denver:

 

Thomas en Sherman fit voor Super Bowl

New York Giants v Seattle Seahawks

Na de zinderende NFC Championship Game tussen de Green Bay Packers en de Seattle Seahawks, rezen er vragen over de blessures van Earl Thomas en Richard Sherman. Thomas viel in de eerste helft uit met een schouder die uit de kom was geraakt en Sherman raakte geblesseerd aan zijn elleboog, maar speelde door de pijn en de blessure heen en haalde het einde van de wedstrijd.

Onderzoek wees uit dat Sherman een niet al te ernstige blessure heeft opgelopen en hetzelfde geldt voor Thomas. Beide spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid dan ook gewoon aan de start van Super Bowl XLIX in Glendale, Arizona verschijnen.

De twee van de vier Legend Of Boomers (samen met strong safety Kam Chancellor en cornerback Byron Maxwell) vormen een kwartet dat zijn weerga binnen de NFL niet kent. De vier secondaries zijn enorm belangrijk in defensief opzicht voor de Seahawks, wat ook bleek toen Thomas een tijd niet binnen de lijnen stond in de wedstrijd tegen de Packers. Zonder deze twee spelers zou het een enorme klus worden om de offense van de Patriots in toom te houden.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 9 jaar ago

    De man van de play-action gaat Manning coachen vreemde keuze.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen