Clipboard: Play-offs –> Drama & emotie

Door

De eerste week play-offbasketbal is alweer achter de rug. En het was me het weekje wel. Van oude rotten die wedstrijden beslissen tot blessures die invloed hebben op het totale play-offplaatje. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter

clipboard600A Clipboard: Fighting Jazz & Lakers

Bulls en Nets maken er een episch gevecht van

Ohgodchicago_medium

De uitdrukking van deze jongeman zegt alles over wedstrijd vier tussen de Bulls en de Nets van gisteren. Vreugde en verdriet vechten om voorrang in z’n ogen, pure wanhoop brengt de handen naar het hoofd als een jongetje van vier en de mond is droog omdat drinken halen ondenkbaar is met deze spanning. Uiteindelijk zal, voor hem, vreugde het winnen van verdriet want de Bulls winnen na drie verlengingen met 142-134 van de Brooklyn Nets.

Lakers dreigen het lachertje van de play-offs te worden

Zoals verwacht gaan de Lakers niet ver komen in de play-offs van dit seizoen. Ook met Kobe hadden ze het waarschijnlijk af moeten leggen tegen de Spurs. Tim Duncan aka The Big Fundamental, kan vanaf nu misschien ook wel door het leven als The Big Troll-master. De over het algemeen zo rustige en nette gentleman kon, na de zoveelste turnover van LA, zijn lach niet langer onderdrukken. Niet netjes, wel grappig.

Welke stier briest het hardst?

Bij de Chicago Bulls lopen een aantal enthousiaste jongens rond. Even een korte round-up. Een aantal weken voor de play-offs hadden we natuurlijk al dit legendarische moment:

Maar Boozer is niet de enige Bull die zijn emoties de vrije loop laat.

Bennie the Bull moet zich zorgen gaan maken. Met Nate Robinson in je team heb je geen mascotte meer nodig. Het verschil tussen Rip Hamilton en Nate is ook prachtig trouwens…

———-

Starting 5 of the week

PG: Nate Robinson. Nog steeds geen Derrick Rose bij de Bulls. Voor een speler als Robinson de uitgelezen mogelijkheid om minuten te pakken en te laten zien wat hij kan. Dat gaat hem in de play-offs behoorlijk goed af. Zeker in de wedstrijd van gisteren tegen Brooklyn. Het was voornamelijk zijn prestatie in het vierde kwart dat ervoor zorgde dat de Bulls uiteindelijk aan het langste eind trokken.

SG: Stephen Curry. Wederom Steph Curry. Het is bijna elke wedstrijd weer afwachten of zijn tere enkeltjes het aankunnen. Als hij dan uiteindelijk meedoet, is hij vaak ook de allerbeste in misschien wel de allerleukste series in de eerste ronde. Onder andere dankzij het scorend vermogen van Curry staan zijn Warriors met 2-1 voor tegen de Denver Nuggets.

SF: Kevin Durant. KD mist zijn belangrijkst luitenant. Misschien wel zijn enige luitenant, want de rest is slechtst een groep (prima) soldaten. Ibaka en Martin zijn misschien nog sergeanten, maar generaal Durant zal het voorlopig alleen moeten doen. En dat lukt hem tot op heden prima.

Memphis Grizzlies v Oklahoma City Thunder - Game OnePF: Zach Randolph. De Grizzlies stonden na twee wedstrijden met 0-2 achter tegen de Clippers. Ongetwijfeld hadden ze gehoopt om één van die twee wedstrijden te stelen. Inmiddels is alles weer gelijk na twee keer winst in eigen huis. Randolph is altijd al een constant zekerheidje en ook in de play-offs kunnen zijn teamgenoten op hem rekenen.

C: Marc Gasol. Die andere lange man van Memphis. Marc kreeg afgelopen week de trofee voor Defensive Player Of The Year en wordt ook nog eens gezien als de best-passing-big-man. Met die kwaliteiten is het lange duo van Memphis levensgevaarlijk en dé sleutel tot een langdurig play-offavontuur.

———-

Topteams of the week

Memphis Grizzlies, 2-2 tegen LA Clippers

Moesten, zoals gezegd, toch even een 0-2 achterstand weg zien te poetsen in eigen huis. Nu dat gelukt is, ligt alles weer open. Wel zullen ze uiteindelijk één wedstrijd in LA moeten zien te winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

Oklahoma City Thunder, 3-0 tegen Houston Rockets

De blessure van Westbrook kwam keihard aan in OKC. De explosieve pointguard moet geopereerd worden en is daardoor voorlopig uit de running. Volgens kenners en critici ligt het westen weer helemaal open nu. Om dan de eerstvolgende wedstrijd te winnen, met alle ogen op je gericht, is knap.

Chicago Bulls, 3-1 tegen Brooklyn Nets

Chicago heeft nog één gewonnen wedstrijd nodig om de nummer vier uit te schakelen. Het zal nooit meer zo’n wedstrijd worden als wedstrijd vier. Na drie verlengingen als winnaar uit de strijd komen getuigt van doorzettingsvermogen en geduld.

———-

Top 5 plays of the week

5. Durant vs Rockets

4. CP3 FTW

3. Getting used to Gerald Green

2. Barnes going for reverse dunk

1. Tajmanian Devil with the facial

Lees hier het Clipboard van vorige week: Welkom Play-offs

Ook leuk om te lezen