NBA Update: Ginobili, Stevens, Smith, Evans, Mayo

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game 7Waar het vannacht betrekkelijk rustig was op de trademarkt in de NBA, is er gisteren in de loop van de dag nog genoeg gebeurd. Oudgediende Manu Ginobili is over de grootste teleurstelling van de verloren Finals heen en de Celtics gaan rustig verder met verjongen.

De 35-jarige Ginobili zal de komende twee jaar het Spurs-tenue weer aantrekken, en dat voor de som van zeven miljoen dollar per seizoen. Zodoende lopen aan het eind van 2014-2015 de contracten van Tim Duncan, Tony Parker, Danny Green en Manu Ginobili tegelijk af.


Rebuild in Boston
Waar de Spurs eind 2015 waarschijnlijk gaan verjongen, doen de Celtics dat deze zomer al. Gisteravond meldden we al dat de 36-jarige Brad Stevens de nieuwe head coach van de Celtics is. Stevens was zes jaar hoofdcoach bij Butler University, waar hij onder zijn hoede twee NBA-spelers afleverde: Gordon Hayward en Shalvin Mack.

Sixth Man
Vlak na het afgelopen seizoen maakte J.R. Smith bekend zijn player option van 2,3 miljoen dollar bij de New York Knicks niet te lichten. Als Sixth Man of the Year verwachtte hij wel voor meer geld ergens te kunnen tekenen. Hij gaf aan het liefst te willen stoppen als Knickerbocker, en dat lijkt toch te gaan gebeuren. De Knicks hebben hem een contract van 24 miljoen euro voor vier jaar aangeboden.

Evans wil verhuizen
Tyreke Evans verhuist graag naar de New Orleans Pelicans. Zij hebben een bod uitgebracht van 44 miljoen dollar voor vier jaar. De Sacramento Kings hebben nog de mogelijkheid om het bod te evenaren, maar zijn nog in beraad. Door de komst van Evans moet mogelijk Robin Lopez opkrassen. De tweelingbroer van Brooke staat in de belangstelling van Portland Trailblazers en Indiana Pacers.


Korver blijft
Een van de meest gevreesde driepuntschutters van de NBA verhuist nergens heen. Kyle Korver blijft ondanks aanbiedingen van de Brooklyn Nets en Milwaukee Bucks, in Atlanta. De komende vier jaar mag hij 24 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven. Een bittere pil voor de Bucks, die door het vertrek van J.J. Redick naar de Clippers hun shooter kwijt zijn.

Mayo naar Milwaukee
O.J Mayo gaat komend seizoen waarschijnlijk zijn kunsten laten zien in Milwaukee. De Bucks hebben door het vertrek van Ellis, Jennings en Redick een reusachtige cap space en zien de shooting guard wel zitten. Mayo speelde afgelopen seizoen bij Dallas Mavericks, waar hij uitstekend begon maar gedurende het seizoen steeds verder wegzakte.

Andere schermutselingen
– Andre Iguodala twijfelde te lang over het aanbod van 52 miljoen dollar van de Sacramento Kings, waarna zij het bod meteen weer introkken. Detroit en (zijn huidige club) Denver zijn nog wel geïnteresseerd.
– De Detroit Pistons hebben veel geld te besteden deze zomer en hebben hun oog laten vallen op Rudy Gay van de Toronto Raptors. De Pistons bieden Rodney Stuckey en Charlie Villanueva aan, maar de Raptors zijn niet van plan Gay te verpatsen.
– De Chicago Bulls hebben afscheid genomen van Rip Hamilton. Windy City stelt geen prijs meer op de diensten van  ‘the man with the mask’ en lichten de teamoptie ter waarde van vijf miljoen dollar niet.
– Nazr Mohammed mag nog wel een jaartje back-up van Joakim Noah spelen in Chicago. De 35-jarige center tekent voor het veteran minimum.
– Dorell Wright heeft de mogelijkheid om van Philadelphia naar Oklahoma te verkassen. De Thunder willen de schutter aan hun selectie toevoegen na het vertrek van Martin. Er ligt een contract voor twee jaar klaar.
– In Washington was het lang stil, maar zij hebben nu het contract van Martell Webster verlengd voor nog eens vier jaar. Hij gaat er in die tijd 22 miljoen dollar opstrijken. In het tweede deel van het seizoen schoot Webster met scherp van achter de driepuntslijn.

Ook leuk om te lezen