Rex Ryan’s tattoo is een Big deal – Not

Door

Het was ineens een hot item, de enkel c.q. kuit-tatoeage waar Rex Ryan plotseling mee kwam aanzetten. Goed, de spelers zitten d’r vol mee, maar die zijn dan ook nog op zoek naar hun eigen ik, hun identiteit, en moeten zich bewijzen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Bovendien past het in de cultuur van de straat.

Maar een coach van een professionele organisatie van dik in de veertig, en dan ook nog zo opzichtig? Daar moest iedereen natuurlijk van de hoed en de rand van weten.

Nou, vertelde Ryan, hij had ‘m laten zetten op vakantie in Hawaii, gewoon, omdat-ie dat zo voelde. Maar, zo beloofde hij, hij zou over een paar dagen via een videootje wel even uitleggen wat nou de precieze bedoeling achter die immense tattoo was.

Nou houdt de coach van de New York Jets er wel van om in de belangstelling te staan. Cameraschuw is hij allerminst, zo bewees hij in de jongste (en voorlopig laatste) editie van de HBO-reality show Hard Knocks. Menig NFL-franchise moet niet denken aan camera’s binnen het heilige der heiligen, maar Ryan gooit er nog een schepje bovenop.

En dan was er vorig jaar natuurlijk ook nog ’t beruchte foot fetish-incident.
’t Echtpaar Ryan raakt opgewonden van voeten in alle soorten
en maten, maakt daarvan filmpjes, en plaatst die op ’t internet. Toen Amerika er lucht van kreeg en een en ander in de openbaarheid verscheen, acteerde Ryan of hij dat niet zo prettig vond. Maar dat was toch vooral omdat zijn vrouw erbij betrokken was. Zelf leek hij stiekem toch wel erg te genieten van al die aandacht.

Maar goed, nu was er dus die immense tatoeage. En de beloofde uitleg per video. Dinsdagochtend was het zover, op de officiele Facebook-pagina van de Jets nog wel. In de maar liefst zes seconden durende video, zegt Ryan: ,,Mijn nieuw tatoeage betekent: geloof in jezelf, iets waar ik geen probleem mee heb.”

Wow. Het is maar even dat jelui ’t weet.

Ook leuk om te lezen