Kershaw en Dodgers akkoord: zeven jaar, 215 miljoen dollar

Door

NLCS - Los Angeles Dodgers v St Louis CardinalsDe Los Angeles Dodgers en pitcher Clayton Kershaw zijn een deal van zeven jaar ter waarde van 215 miljoen dollar overeengekomen. De 25-jarige ace heeft na vijf jaar de mogelijkheid om onder zijn contract uit te komen. Kershaw, die twee van de laatste drie NL Cy Young Awards won, mag zich de best betaalde pitchter in de MLB noemen.

Kershaw stoot Justin Verlander van de troon. De startende werper van de Detroit Tigers zette afgelopen winter zijn krabbel onder een zevenjarig contract ter waarde van 180 miljoen dollar. Kershaw gaat bij de Dodgers 30,7 miljoen dollar per jaar verdienen. Een gigantisch bedrag, al denken sommige daar anders over:

En Kershaw is de beste pitcher in de Majors. Afgelopen seizoen noteerde hij een 1.83 ERA over 33 starts met 232 strikeouts in 236 innings (8.85 K/9). Hij voerde in 2013 de lijst met alle pitchers aan met een 6.5 WAR, gevolgd door Max Scherzer met een 6.4 WAR (bron: FanGraphs). Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de lefty aan het einde van het seizoen werd beloond met de Cy Young Award.

Kershaw’s hoogtepunten in 2013:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen