Rentree Love brengt Timberwolves geen zege

Zomaar stond daar ineens Kevin Love op het veld. Een onverwacht snelle terugkeer van de sterspeler van Minnesota Timberwolves, die iets meer dan een maand geleden zijn hand brak. Verwacht was een afwezigheid tot diep in december, maar nu stond Love tegen Denver Nuggets zomaar in de opstelling. Het was het eerste duel van Love sinds een pre-season wedstrijd op 16 oktober.

Love liet meteen zien waarom hij zo belangrijk is voor de Wolves en noteerde maar liefst 34 punten (12 op 25 schoten) en pakte 14 rebounds. Helaas voor Minnesota was het niet voldoende voor de zege. De Nuggets waren onder leiding van Danilo Gallinari (19 punten), Andre Iguodala (18 punten en 9 rebounds) en Ty Lawson (18 punten en 9 assists) met 101-94 te sterk voor de thuisploeg.

De Timberwolves namen in de eerste helft een ruime voorsprong en bij rust leek er niets aan de hand voor de Wolves. Met een 58-44 stand waren de Nuggets duidelijk de mindere. Hoe anders was dat in de tweede helft. Minnesota kwam tot slechts 36 punten tegen 57 van Denver. Offensief konden de Wolves geen vuist maken en defensief was het niet scherp genoeg bij de thuisploeg. Het was de derde nederlaag op rij voor Minnesota dat nu vijf wedstrijden heeft gewonnen en vijf heeft verloren.