De Atlanta Hawks kloppen aan de deur in het oosten

Door

Atlanta Hawks v Dallas Mavericks

De Los Angeles Clippers, Dallas Mavericks, Houston Rockets en Cleveland Cavaliers. Titelkandidaten die afgelopen week aan de kant werden gezet door de Atlanta Hawks. De ploeg van coach Mike Budenholzer staat met een 21-7 record op een knappe tweede plaats in de Eastern Conference en is niet van plan om die plek af te staan.

Zowel aanvallend als verdedigend behoort Atlanta tot de beste tien ploegen in de NBA. Een duidelijke verbetering vergeleken met vorig jaar, ondanks een bijna stunt tegen de Indiana Pacers in de eerste ronde van de play-offs.

Schröder? Schröder!
Typerend voor de sterk spelende Hawks is het spel van back-up spelverdeler Dennis Schröder. De 21-jarige Duitser startte maandag opnieuw in de basis voor de geblesseerde Jeff Teague (hamstringklachten) en was in de 105-102 overwinning op de Mavericks goed voor 22 punten (9/15 van het veld) en 6 assists.

In de 4 wedstrijden die Schröder speelde als starter noteert hij 11.3 punten, 3.3 rebounds, 6.5 assists en een schotpercentage van 47 procent.

Maar om alleen Schröder eruit te lichten doe je de Hawks te kort. Budenholzer heeft een hecht team gesmeed met veel passing en ball movement zonder een échte superster. Een kopie van het spel van de San Antonio Spurs en dat is niet vreemd gezien de connectie tussen Budenholzer en succescoach Gregg Popovich.

“It’s like a mirror of what we’re doing,” Spurs forward Boris Diaw said. “We kind of know the way they play.”

Iedere speler draagt zijn steentje bij, of het nou Paul Millsap is, schutter Kyle Korver (52/54/95 statline), stofzuiger DeMarre Carroll, bankspeler Shelvin Mack (24 punten tegen de Cavaliers) of de van een blessure teruggekeerde center Al Horford.

Er lijkt iets moois te groeien in Atlanta en als de speelstijl van de Spurs de laatste jaren iets heeft bewezen, is het wel dat je het als team ver kunt schoppen. Chicago, Cleveland, Washington en Toronto zijn gewaarschuwd!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen