NFL Update: Broncos hofleverancier voor Pro Bowl

Door

Denver Broncos v Cincinnati Bengals
De Denver Broncos leveren de meeste spelers aan de Pro Bowl dit jaar. De All-Star wedstrijd, een week voor de Super Bowl, zal bestaan uit negen spelers van de Broncos, waarvan Peyton Manning voor de veertiende keer werd uitgekozen. De Cowboys volgen met zes Pro Bowlers, terwijl zes teams vijf spelers mogen leveren. Van de Giants, Titans, Vikings en Jaguars werd helemaal niemand geselecteerd.

De verrassendste afwezigen zijn quarterbacks Russell Wilson (Seahawks) en Philip Rivers (Chargers), running back Eddie Lacy (Packers) en wide receiver Odell Beckham Jr. (Giants). Rookies Zack Martin (Cowboys), Aaron Donald (Rams) en C.J. Mosley (Ravens) kregen in tegenstelling tot OBJ wel een uitnodiging voor de prestigieuze wedstrijd.

Andere spelers die zich voor het eerst Pro Bowler mogen noemen zijn onder meer Jordy Nelson van de Packers, T.Y. Hilton van de Colts en Darren Sproles (Eagles).

Tight end Greg Olsen van de Carolina Panthers legde uit waarom hij blij was met zijn uitverkiezing.

It’s a tremendous honor to be selected to the Pro Bowl and be recognized by your peers, the coaches and the fans. It’s something that every player thinks about at one point in time. I’m very thankful and feel very fortunate to be a part of it.

Er was ook kritiek op de uitverkiezing, onder meer door Richard Sherman van de Seahawks. Volgens de defensive back verdienden meer dan vijf spelers van de Super Bowl champion een uitverkiezing.

It’s kind of frustrating because you sometimes feel like your teammates are getting punished for being on a good team. Your linebackers are getting punished for not having a D-line that allows them to make 130, 140 tackles. Your D-line is being punished because everybody is not going to get 10 sacks or one guy is not going to get 14, 15 sacks — that’s difficult to get on a team like this. You just feel for guys.

De Pro Bowl wordt op 25 januari in Glendale gespeeld, een week voor de Super Bowl. Spelers van de teams die de eindstrijd halen zullen uiteraard niet uitkomen in de Pro Bowl.

Speler Raiders geeft weeksalaris aan hartpatiënte
Offensive lineman Menelik Watson heeft een weeksalaris gegeven aan de familie van Ava Urrea, een vierjarig meisje met een hartprobleem. Het meisje heeft maar een half hart en artsen zijn ondanks verschillende operaties bang dat er geen mogelijkheid is om het meisje te genezen. Ava was afgelopen weekend te gast bij de Raiders en Watson was zo onder de indruk dat hij besloot zijn salaris van die week aan het meisje te geven. De tweedejaars speler verdient ongeveer 18.000 dollar per wedstrijd.

De aanwezigheid van Ava bij de wedstrijd deed de Raiders duidelijk goed, want de Raiders wonnen zondag voor de derde keer dit seizoen. Na afloop mocht Ava de zege vieren met de spelers, waarbij de ploeg de zege opdroeg aan het zieke meisje.

Tate al weer weg bij Vikings
Ben Tate is na een maand al weer weg bij de Minnesota Vikings. De runningback werd eerder deze maand opgepikt door de Vikings nadat hij door de Cleveland Browns was weggestuurd. Na minder dan een maand hebben de Vikings besloten geen gebruik te maken van Tate in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Carolina Panthers v Minnesota Vikings

De prestaties van Tate vielen dit seizoen tegen, wat mede veroorzaakt werd door blessures. Maar er gingen ook geruchten in vooral Cleveland dat de instelling van Tate te wensen over laat. Voor de 26-jarige runningback is het geen goed teken dat hij dit seizoen door twee ploegen ontslagen is binnen een maand. Het is afwachten of er een ploeg is die Tate volgend seizoen een nieuwe kans wil geven.

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Wouter 8 jaar ago

    weggevaagd in de Super Bowl, weggespeeld door de Bengals en dan toch 10 spelers in de Pro Bowl ….

    Tsja :-S

  2. Erik 8 jaar ago

    Gelukkig zal Manning spelen in de Pro Bowl en niet in de Super Bowl…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen