Beste en slechtste contracten in de NBA Southwest Division

Door

New Orleans Pelicans v Memphis Grizzlies

De NBA is bij een uitstek een competitie waarin cijfers de boventoon voeren. Wie scoort de meeste punten? Welke center grijpt de meeste rebounds? Welke guard noteert de meeste assists?

Minstens zo belangrijk in de hedendaagse league is de vraag: wie verdient de meeste dollars? De NBA hanteert een salary cap, waardoor teams continue moeten bepalen welke spelers ze wel, en welke spelers ze geen contract geven.

Deze keuzes blijken lastig voor de General Managers. Zeker ook omdat de details van de spelerscontracten, in tegenstelling tot hier in Nederland, openbaar gemaakt worden. Daardoor kunnen de GM’s tot in de treurnis herinnerd worden aan het feit dat ze voor een bepaalde speler een belachelijk contract afsloten, of een andere speler juist meer hadden moeten geven.

SportAmerika beseft dat niets zo moeilijk is als het voorspellen van de (ontwikkeling van spelers in de) sport. Desondanks leek het ons wel interessant om te kijken naar de algemene salarishuishouding per team, waarna we verder inzoomen op het beste en slechtst afgesloten contract per franchise. Na een analyse van de Atlantic Division, is het vandaag tijd voor de Southwest Division.

Ook leuk om te lezen