NBA 5-on-5: All-Star Weekend voorspellingen

Door

NBA All-Star Game 2014

We zijn over de helft van het seizoen en dat betekent dat het alweer tijd is voor wat welverdiende rust voor 95% van alle NBA-spelers. De All-Star break is hier. Gelukkig hebben de sterren geen rust in deze periode. Het All-Star Weekend staat voor de deur en daarom werd het weer tijd voor een 5-on-5.

In deze rubriek reageren vijf redacteuren op vijf vragen of stellingen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: All-Star Weekend voorspellingen.

Foto’s: Getty Images.

NBA All-Star Game 2014

1. Wie wordt de MVP tijdens de All-Star game?

Michiel Jonkman (MJ): De afgelopen twee jaar won een point guard (Irving, Paul), daarvoor een small forward (Durant) en daarvoor een shooting guard (Bryant). Het wordt met andere woorden tijd dat de centers weer eens van zich laten spreken. Zou me niks verbazen als Marc Gasol ‘m daarom wint. Of z’n broertje Pau. Of allebei, helemaal mooi.

Johan Brinkel (JB): Carmelo Anthony. De forward van de Knicks, host van de All-Star Game, beleeft een dramatisch seizoen en zal elke bal die hij krijgt schieten. Om vervolgens natuurlijk met 62 punten te besluiten de rest van het seizoen vrijaf te nemen.

Vincent van Genechten (VG): Vrij simpel: Damian Lillard. Dude is zooooooo pumped dat hij pas tweede vervanger is en gaat all out gaan in de weinige minuten die hij zal krijgen. Dame for the win!

Marco Post (MP): Steph Curry en Klay Thompson doen een 2000 Tim Duncan en Shaquille O’Neal. De Splash Brothers winnen samen de award door het Oosten naar huis te schieten.

Daan van Kooten (DK): Carmelo Anthony. Zou zomaar eens zijn laatste duel van het seizoen kunnen spelen en wil de New Yorkse fans toch nog wat trots meegeven in een dra-ma-ti-sch seizoen.

Sprite Slam Dunk Contest 2014

2. Wie wint de Dunk Contest?

JB: Giannis Antetokounmpo. ‘The Greek Freak’ zal ons verbazen met enkele insane dunks en zorgt vervolgens met zijn onuitspreekbare achternaam op heel veel gestotter door de internationale collega van Tom Egbers en consorten.

VG: Net als de MVP-vraag, easy: Zach LaVine. Hij heeft de kunsten om even goed te doen als Vince Carter in 2000. En als VC-fan is dat toch moeilijk om te zeggen. LaVine is een halve gare, let op!

MP: De mensen die niet kijken op zaterdagavond.

DK: Zach LaVine met grote voorsprong. Windmill dunks vanaf de freethrow line?! Dit kan echt spectaculair gaan worden.

MJ: Zach LaVine, zonder twijfel. Onze Griekse vriend Giannis Antetokounmpo heeft weliswaar telescooparmen waar Inspector Gadget nog jaloers op zou zijn, hij mist de creativiteit om nog iets leuks met de bal te doen. Of hij moet natuurlijk Space Jam gaan imiteren. Maar dat zie ik niet gebeuren.

Foot Locker Three-Point Contest 2014

3. Wie wint de Three Point Contest?

VG: Curry? Nee. Klay? Nee. Korver? Nee. Harden? Zeker niet. Ik zet mijn geld op Wesley Matthews. Gewoon, dat zegt mijn gevoel.

MP: James Harden leest alle previews over Curry, Thompson en Korver en denkt: deze prijs is van mij.

DK: Kyle Korver, de man die lijkt op een baby van een Calvin Klein model en Calvin Klein mannequin, is de beste driepuntschutter ooit. Ik denk dat hij er eentje expres mist. Anders staat het zo lullig voor de rest.

MJ: Ik gun het Kyle Korver zo dat hij eindelijk eens een prijs pakt dat ik het asociaal zou vinden als iemand dit zou winnen. Dus Steph, Klay, James en J.J.: beter missen jullie expres een paar ballen en geven jullie die 34-jarige guard met zijn hondstrouwe ogen zijn moment in de spotlights.

JB: Stephen Curry. Na de eerste ronde, die hij doorloopt zonder een bal te missen, zal hij op eigen verzoek de ballen van nog drie meter verder weg mogen schieten, wat hem niet weerhoudt de titel te pakken.

Sprint NBA All-Star Celebrity Game 2014

4. Welke speler gaat het meest verrassen tijdens dit All-Star Weekend?

MP: Kristen Ledlow tijdens de NBA All-Star Celebrity Game. Om meerdere redenen.

DK: John Wall zegt een aanval te willen doen op het assist-record van Magic Johnson tijdens de All-Star Game. Dat staat op 22. Als rookie was hij goed voor twintig assists tegen de sophomores en een jaar later was hij goed voor 22 assists. Wall, die de league in assists leidt, verrast door geen enkel punt te scoren en 23 assists uit te delen.

MJ: Dat kan alleen maar DeMarcus Cousins zijn. Hij is zo gefrustreerd en boos over het feit dat hij niet meteen uitgekozen werd werd voor de All Star Game dat hij met een welgemikte rechterhoek LeBron tegen de vlakte mept in het derde kwart. En dan krijgt hij er gelijk een titel bij: MVP, voor most violent player.

JB: DeMarcus Cousins. In zijn debuut in de All-Star Game zal de center de honneurs overnemen als point guard, om vervolgens met twee technische fouten uit de wedstrijd te worden gegooid.

VG: Zoals gezegd in vraag 3. Iedereen verwacht een duel tussen Curry, Klay en Korver tijdens de 3P-shootout. Wes gaat er gewoon korte metten mee maken en die titel binnenhalen.

BBVA Rising Stars Challenge 2013

5. Welke evenement zou jij toevoegen aan All-Star Weekend?

DK: Ik wil een retro game met gepensioneerde spelers. Nog eenmaal Iverson die een crossovertje doet voor de neus van Jordan, Shaq dunkend op het hoofd van Barkley en misschien wat Hollandse glorie met een paar minuutjes van Rik Smits. Twee keer een kwartiertje moeten die versleten knietjes toch kunnen volhouden.

MJ: One-on-one. En dan het liefst zoveel mogelijk broers tegen elkaar laten strijden. De Gasols, de Plumlees, de Lopezen, de Dragicen. En met stip op één de Morris-tweeling, omdat je weet dat het toch wel knokken wordt met die twee. Popcorn erbij en genieten hoe die broederstrijd afloopt.

JB: Rebound-Mania. Nodig alle bigs uit en zet die in bucket. Laat vervolgens Rondo een bal schieten, die de centers uit de lucht moeten plukken. Elke last-man standing per ronde wordt geëlimineerd, en we gaan door tot we een winnaar hebben!

VG: Een dunk show met alleen LeBron James. Kan hij niet verliezen en dus ook niet weigeren.

MP: Dunk on Roy Hibbert! Volgens Goran Dragic is het eenvoudig scoren tegen één van de beste rim protectors in de NBA. Nou, dat zou ik graag willen zien.

1 Reactie
 1. Daan 8 jaar ago

  “Laat vervolgens Rondo een bal schieten, die de centers uit de lucht moeten plukken.”

  Rondo schiet, Tyson Chandler rebound
  Josh Smith schiet, Howard rebound
  Burke schiet, Favors rebound
  Born Ready schiet, Jefferson rebound

  Ik zou dit willen zien

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen