NBA Finals: Ibaka haalt uit naar LBJ: ‘Geen goede verdediger’

Door

De NBA Finals tussen Oklahoma City Thunder en Miami Heat draait niet langer alleen om het spel. Na drie duels (2-1 voorsprong voor Miami) wordt de strijd nu ook in media gevoerd. Na het trash talken van sterspeler Kevin Durant, roert nu ook Serge Ibaka zijn mond. Volgens de Spaanse shotblocker is LeBron James helemaal niet zo’n goede verdediger.

James kan  niet dan drie minuten hard te verdedigen maar een hele wedstrijd is teveel gevraagd, stelt Ibaka. Zijn opmerking is een beetje vreemd gezien uit statistieken blijkt dat James van alle Miami-spelers de beste resultaten boekt tegen KD.

De NBA coaches zijn het ook volkomen oneens met de opmerking van Ibaka aangezien de sterspeler van de Miami Heat, en drievoudig MVP, vorige maand de meeste stemmen kreeg tijdens de verkiezing van het NBA All Defensive First Team. Een uitverkiezing waar alleen de coaches een stem in hebben.

LeBron mocht de titel Defensive Player of the Year niet mee naar huis nemen. Deze titel was weggelegd voor Tyson Chandler, die op zijn beurt genoegen moest nemen met een plek in het NBA all Defensive Second Team. De Defensive Player of the Year wordt namelijk niet gekozen door de coaches maar door de media.

Serge Ibaka heeft met bijna vier blocks per wedstrijd in het reguliere seizoen wel een plek weten te veroveren in het NBA All Defensive First Team. De basketballer stelt dat de Heat als een team Durant aardig verdedigen, maar LBJ heeft one on one geen kans tegen Durant.

Wellicht dat hij daar een punt heeft, maar maakt dat James geen goede verdediger? Wie heeft er one on one wel een kans tegen spelers als Durant of James? Ibaka probeert wellicht een psychologisch spel te spelen, maar kan zich beter focussen op het spel van zijn eigen team, want mochten hij en zijn Thunder vannacht in Game 4 (03.00 uur Nederlandse tijd) verliezen dan staat het team op een schier onmogelijke 3-1 achterstand. In de historie van de Finals kwam geen enkel  team in deze situatie tot een comeback die de titel bracht (30-0).

James was niet echt geïnteresseerd om lang in te gaan op de opmerking van Ibaka. “Het maakt me niks uit wat hij van mij vindt. Maar ik denk dat zijn uitspraak stupid was.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen