Paul Pierce mogelijk herenigd met Doc Rivers

Door

Utah Jazz v Boston Celtics

Mogelijk scheiden de wegen van Paul Pierce en de Brooklyn Nets al na één seizoen. De 36-jarige forward is momenteel free-agent en kan eventueel tekenen  bij een ander team. Een terugkeer bij de Nets is nog steeds een optie voor Pierce, maar sinds het vertrek van Jason Kidd naar Milwaukee is Pierce enigszins van gedachte veranderd. De oud-speler van de Boston Celtics kijkt momenteel naar zijn andere opties, en zal in gesprek gaan met verschillende NBA-teams over een eventuele samenwerking.

Doc Rivers wil Pierce naar LA halen
Tot nu toe toonden de Portland Trail Blazers, Memphis Grizzlies, Chicago Bulls, Dallas Mavericks en de Houston Rockets (lichte) interesse in Paul Pierce, maar de Los Angeles Clippers staan op pole-position om Pierce te contracteren. De hoofdcoach van de Clippers, Doc Rivers, wil  Pierce maar al te graag naar Hollywood halen, en ook Pierce ziet een hernieuwde samenwerking zitten.

De 52-jarige Rivers was jarenlang de coach van Pierce bij de Boston Celtics. Beiden koesteren warme herinneringen aan deze samenwerking, en de kans is aanwezig dat beiden herenigd zullen worden. De Clippers zijn al een tijdje op zoek naar een sterke small-forward, en Paul Pierce kan zomaar eens het ontbrekende stukje zijn in de puzzel van Doc Rivers om de Clippers NBA-kampioen te maken.

Clippers kunnen Pierce weinig bieden
Wil Pierce bij de Clippers spelen, dan moet hij flink aan salaris inleveren. Afgelopen seizoen verdiende hij bij de Nets maar liefst vijftien miljoen dollar. De Clippers daar in tegen kunnen hem een kleine vijf miljoen dollar bieden. Willen de Clippers met een serieus aanbod komen, dan zal men ruimte moeten maken in de selectie, een vertrek van één of meerdere spelers ligt dan ook voor de hand.

De komende dagen zullen de Clippers en Pierce verder praten over een mogelijke samenwerking. Op de achtergrond dingen de bovengenoemde teams ook om de handtekening van Pierce, wie ook de mogelijkheid heeft om een nieuw contract te tekenen bij de Brooklyn Nets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen