Stoudemire mist start NBA-seizoen

Door

Amar’e Stoudemire mist de start van het NBA-seizoen. De forward van de New York Knicks zit de eerste wedstrijden langs de kant met een blessure aan zijn linkerknie. De verwachting is dat Stoudemire twee tot drie weken is uitgeschakeld. Hierdoor zal hij niet spelen in de opening van het seizoen als de Knicks aantreden tegen de nieuwe stadsrivaal Brooklyn Nets.

De blessure is een tegenvaller voor de ploeg van Mike Woodson, maar zorgt aan de andere kant meteen voor een oplossing van een groot probleem. De grootste vraag bij Knicks voor dit seizoen was of Stoudemire en sterspeler Carmelo Anthony wel effectief samen kunnen spelen. Stoudemire neemt de plek van power forward (positie 4) in beslag en Anthony staat hierdoor op de plaats van small forward (positie 3).

Het is echter aannemelijk dat Anthony met zijn lengte, wendbaarheid en dodelijk scorersmentaliteit, dichter bij de basket op de 4 veel beter tot zijn recht komt dan op de 3. Hij wordt hierdoor minder baldominant, wat het rondgaan van de bal en de ruimtes tussen de spelers ten goede zou moeten komen.

Een fitte Stoudemire is natuurlijk altijd een gemis, maar wellicht dat het voor de Knicks niet eens zo slecht uitkomt.

Stoudemire is de zoveelste ster die in de rij van geblesseerden terechtkomt. Eerder haakten Kevin Love (Timberwolves) en Dirk Nowitzki (Mavericks), beiden met zwaardere blessures, al af.

Ook leuk om te lezen