Bulls boeken achtste overwinning op rij

Door

Even leek het spannend te worden, maar zoals gewoonlijk was er Derrick Rose en de goede verdediging van de Chicago Bulls om hun achtste overwinning op rij binnen te halen tegen de New Jersey Nets. Rose scoorde 21 punten in de 84-73 overwinning.

,,Dat doen we al het hele jaar, zo goed verdedigen. Als onze aanval niet goed loopt, wat zelden gebeurt, dan kunnen we vertrouwen op onze verdediging. Dat deden we vanavond ook. Eerst kregen ze goede schoten, maar uiteindelijk sloten we de weg naar de basket af en rebounden we de ballen,” aldus Rose.

De nieuwe ster van de Nets, Deron Williams, werd aan de grond gehouden door Rose. Williams scoorde slechts 5 punten met 1 raak schot uit de 12 genomen schoten naast zijn 11 assists.

Met de overwinning pakken de Bulls weer de eerste plek in het oosten. Samen met de Boston Celtics zijn de mannen van coach Tom Thibodeau verwikkeld in een ware strijd om de eerste plek.

De coach kijkt echter alleen naar zijn eigen team: ,,We bekijken het stap voor stap. We willen niet overmoedig worden. We willen ons enkel concentreren op beter worden. Als we elke dag de goede dingen doen dan komen de resultaten vanzelf.”

Voor het team uit ‘the Windy City’ voegde Luol Deng 19 punten toe en was rookie Omer Asik goed voor 11 punten en 16 rebounds.

Met 49-18 hebben de Bulls een overwinning meer dan de Celtics. Vanavond zullen ze hun winnende reeks uit willen breiden als ze afreizen naar Indiana om het op te nemen tegen de Pacers.

De Nets staan met 22-44 twaalfde in het oosten. Met elk verlies wordt de kans kleiner dat ze de play-offs nog kunnen halen. Vanavond komen ze een concurrent tegen in Milwaukee, waar de Bucks hun volgende tegenstander zijn.

Zie hier de samenvatting tussen de Nets en de Bulls.

Foto: femalefan.com

Ook leuk om te lezen