NBA Recap: Cavs winnen eenvoudig bij terugkeer Irving

Irving

De Cleveland Cavaliers hebben vannacht eenvoudig gewonnen van de Philadelphia 76ers. Naast de overwinning was er nog meer goed nieuws voor de Cavs. All Star-point guard Kyrie Irving maakte vannacht na lang blessureleed zijn eerste minuten van het seizoen.

De wedstrijd was vrij snel gespeeld. Met nog drie minuten te gaan in het tweede kwart had de ploeg van onder andere sterspeler LeBron James al een voorsprong van veertien punten. De ruststand was 55-38.

Na de onderbreking was het hetzelfde verhaal. Cleveland bouwde de voorsprong uit en stond na 36 minuten 28 punten voor. Uiteindelijk zouden de Cavs met 108-86 winnen.

Kyrie Irving
Kyrie Irving, die de eerste 24 wedstrijden miste vanwege een zware knieblessure, was goed voor twaalf punten in iets meer dan zeventien minuten. King James werd de topscorer aan de kant van Cleveland. De forward noteerde 23 punten, vijf rebounds en vier assists in slechts 25 minuten. Matthew Dellavedova speelde ook een sterke pot. Hij schoot vier van zijn zes driepunters raak en zette twintig punten op het scorebord.

Bij de Sixers was Nerlens Noel de belangrijkste man. In 31 minuten noteerde hij een double-double met vijftien punten en twaalf rebounds.

Reeks nederlagen
Het betekende alweer de tiende nederlaag op rij voor de 76ers. De ploeg won dit jaar pas één keer. Alleen de Los Angeles Lakers werden dit jaar verslagen (103-91). Cleveland staat met achttien overwinningen en zeven nederlagen nog altijd op de eerste plek in de Eastern Conference. Van de laatste tien wedstrijden won de ploeg er zeven.

Towns blijft indruk maken
Karl-Anthony Towns lijkt op weg naar de Rookie of the Year-trofee. De center was op dreef in Brooklyn tegen de Nets. Hij scoorde 24 punten en pakte tien rebounds in de 100 tegen 85 overwinning. Towns kreeg hulp van Andrew Wiggins (16 punten) en bankzitter Gorgui Dieng (20 punten). Voor Towns was het een bijzondere wedstrijd, omdat hij zelf uit de New Jersey regio komt. Voor zijn oma was het dan ook de uitgelezen kans om haar kleinzoon voor het eerst live in actie te zien in een NBA-wedstrijd. De boomlange center kocht eerder voor haar een League Pass-abonnement zodat ze de wedstrijden van de Timberwolves op TV kon zien. Kevin Garnett keerde ook terug op bekend terrein. Het was de eerste wedstrijd voor de power forward in Brooklyn sinds zijn trade vorig seizoen. Bij Brooklyn was Brook Lopez wederom de uitblinker met twintig punten en twaalf rebounds, alleen had hij weinig steun van zijn ploeggenoten.

Nieuwe Big Three in Miami?
Onder leiding van Hassan Whiteside, Dwyane Wade en Chris Bosh sleepten de Miami Heat een overwinning binnen tegen de Portland Trail Blazers (116-109). Whiteside was weer op dreef met vijf geblokte schoten, 11 rebounds en 20 punten. Bij Portland was het Damian Lillard die van alles probeerde, maar het vooral in zijn eentje moest doen. Met 32 punten uit 18 schoten was Lillard heel actief. Portland miste zichtbaar een center als LaMarcus Aldridge vandaag in de matchup met Whiteside.

Minnesota Timberwolves @ Brooklyn Nets: 100-85
Portland Trail Blazers @ Miami Heat: 109-116
Philadelphia 76ers @ Cleveland Cavaliers: 86-108
Milwaukee Bucks @ Phoenix Suns: 101-95
Atlanta Hawks @ Orlando Magic: 103-100
Sacramento Kings @ Toronto Raptors: 104-94
New Orleans Pelicans @ Denver Nuggets: 130-124