Spurs nemen revanche op OKC

Door

De San Antonio Spurs waren erop gebrand om de Oklahoma City Thunder te verslaan na de 4-2 nederlaag vorig jaar in de play-offs. Onder leiding van Tim Duncan en Tony Parker behaalde de Spurs hun 2e overwinning van het seizoen 86-84. Woensdag gingen de New Orleans Hornets ten onder in de laatste seconden door een driepunter van Parker en dat was tegen de Thunder niet anders. Bij een stand van 84-84 verloor Kevin Durant de bal na een slechte pass van Russel Westbrook. De Spurs vroegen een time-out aan en met nog 6 seconden te gaan kreeg San Antonio hun laatste kans. Die werd dus ook verzilverd. Met een buzzer-beater bracht Tony Parker het AT&T Center in extase.

Daar konden de 23 punten van KD ook niks meer aan doen. Durant had tegen de Spurs wel zijn tienduizendste punt in zijn carrière. Hij is de tweede jongste speler die dat is gelukt, alleen LeBron James ging hem voor. Bij de Spurs was Tony Parker de grote man, met 14 punten, 11 assists en 3 rebounds.

Ook Spurs coach Gregg Popovich was tevreden over Parker, toen Popovich gevraagd werd wat hij van Parker vond vanavond antwoordde hij dit;  “Down the stretch, you think he might be getting a little tired on the back-to-back, but he had his legs on the shot and did a great job.”

Ook leuk om te lezen