Linsanity bij monsterscore Rockets, winst Lakers

1recap1

Golden State Warriors – Houston Rockets 109 -140

Linsanity is na iets meer dan een jaar weer een beetje teruggekeerd.  Het was namelijk Jeremy Lin die zijn Rockets in eigen huis met 28 punten en negen assists naar een monsteroverwinning leidde op de Warriors. Lin, die vijf drietjes maakte, evenaarde met zijn teamgenoten het NBA-record voor meeste driepunters in een wedstrijd. Uit veertig pogingen wist Houston 23 keer raak te schieten van achter de driepuntslijn. James Harden maakte vier drietjes en was goed voor achttien punten.

Jarret Jack werd topscorer voor de Warriors, waar geen enkele basisspeler meer dan dertig minuten op het veld stond. Jack scoorde twintig punten voor Golden State, dat een zegereeks van vier doorbroken zag worden. De nederlaag van de Warriors werd al vrij vroeg duidelijk toen de Rockets in de eerste half 77 procent van hun drietjes wisten te raken. Daardoor konden David Lee, Klay Thompson, Andrew Bogut en Stephen Curry wat rust nemen tegen de Rockets.

Los Angeles Lakers – Brooklyn Nets 92-83

De Lakers hebben dinsdag een opnieuw een belangrijke zege behaald in hun race om de play-offs te halen. Op bezoek in Brooklyn werden zonder Dwight Howard de Nets opzij gezet.  Het was Kobe Bryant die topscorer werd voor de Lakers met 21 punten, gevolgd door Steve Nash die zeventien punten noteerde.  Ook Earl Clark had met een double-double (veertien punten en twaalf rebounds) een belangrijk aandeel in de zege van de Lakers.

De Lakers overkwamen in het Barclays Center dertig punten en elf rebounds van Brooklyn-center Brook Lopez. De Lakers liepen in de laatste minuten (ingeleid door deze monsterdunk van Kobe Bryant) van de wedstrijd weg bij de Nets, waar niemand anders dan Lopez echt potten kon breken. Het was alweer de tiende opeenvolgende overwinning van de Lakers op de Nets.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers 103-114

De Pacers zijn de laatste wedstrijden niet alleen meer een van de beste defensieve teams, maar ook een van de beste offensieve.  Het team van coach Frank Vogel pakte dinsdag tegen de Hawks alweer hun vijftiende thuiszege op rij en voor de tweede wedstrijd op rij verbraken ze  hun topscore van dit seizoen. All-Star Paul George deed die uitverkiezing eer aan door 29 punten te noteren voor de Pacers. Jeff Teague werd topscorer voor de Hawks met 24 punten.

Milwaukee Bucks – Denver Nuggets 104-112

Een helse terugkeer heeft de Nuggets hun zevende opeenvolgende zege bezorgd. Denver ging in de laatste zes minuten van de wedstrijd op een 19-4 run, die het team van coach George Karl uiteindelijk de overwinning opleverde. Ze overkwamen daarmee een onverwachte uitbarsting van center Samuel Dalembert van de Bucks. De veteraan scoorde een career high 35 punten en greep twaalf rebounds in de verliespartij van zijn team. Bij de Nuggets werd de scorelast, zoals wel vaker dit seizoen, verspreid. Zowel Ty Lawson als Danilo Gallinari maakten 22 punten voor Denver.

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 96-90

Aan de hand van ontketende point guard Goran Dragic hebben de Suns dinsdag een onverwachte overwinning gepakt in Memphis. Dragic had een griepje, en kwam tot het laatste kwart tot slechts twee punten, maar scoorde in het vierde kwart vijftien punten om zijn team naar de zege te leiden. In hun derde wedstrijd zonder Rudy Gay hadden de Grizzlies moeite om de bal in het net te krijgen. Vrijwel alleen bankspeler Jerryd Bayless was daar met 29 punten en uitzondering op. Ook 21 punten van Zach Randolph konden Memphis niet aan de zege helpen.