Voorbeschouwing Super Bowl: Packers-Steelers

Door

Deze nacht wordt de 45e Super Bowl gespeeld in Dallas, Texas. De Green Bay Packers nemen het op tegen de Pittsburgh Steelers, en het belooft een prachtige finale te worden.

De Steelers kwalificeerden zich door de New York Jets te verslaan en Green Bay door hun aartsrivalen Chicago Bears af te stoppen in de Championship games.

Beide teams hebben quarterbacks die in bloedvorm zijn/ Aaron Rodgers bij Green Bay en Ben Roethlisberger bij Pittsburgh. Roethlisberger werd al tweemaal kampioen met Pittsburgh, de laatste maal in een zeer spannende wedstrijd tegen de Arizona Cardinals in 2009.

Voor de ‘Cheeseheads’ moeten we verder terug in de tijd. In 1997 was het de laatste keer dat ze de Vince Lombardi Trophy naar huis mochten nemen, toen ze de New England Patriots versloegen. Vince Lombardy is tevens een legendarische coach, die in de jaren ’60 de Packers naar grote successen coachte.

De laatste confrontatie tussen beide teams speelde zich af in het seizoen 2009-2010 en dat was een abolute topwedstrijd. De Steelers wonnen de partij met 37-36, met een touchdownpass van Roethlisberger naar wide receiver Mike Williams om de wedstrijd te eindigen.

De teams hadden een constante nek-aan-nekrace en beide quarterbacks speelde een quasi perfecte wedstrijd. Roethlisberger had 3 touchdownpassen en 503 yards passing, Rodgers eindigde de wedstrijd met 3 touchdownpassen en 383 yards. Geen van beiden had een interception, beter nog, geen van beide teams had een turnover.

Uit de statistieken blijkt wel dat geen van de ploegen succes hadden om met de bal te lopen. De Packers hadden 60 rushing yards en Pittsburgh 65 yards. Als de wedstrijd verloopt zoals hun vorige ontmoeting dan kunnen we verwend worden met een van de beste Super Bowls ooit.

De twee beste defensieve spelers van het moment, Steelers’ safety Troy Polamalu en Packers’ linebacker Clay Matthews, staan klaar om het de tegenstander moeilijk te maken om de bal vooruit te krijgen.

Er is wel een grote minpunt. Deze Super Bowl zal het moeten doen zonder dat er cheerleaders aanwezig zullen zijn van beide teams. De reden is simpel: ze hebben er namelijk geen.

Zie hieronder de samenvatting van het laatste treffen, in het seizoen 2009/2010, tussen de Packers en de Steelers.

Foto: pub.tv2.no

Ook leuk om te lezen