Match of the Day: Indianapolis Colts @ Denver Broncos

Door

Denver Broncos v Indianapolis Colts

Wat hadden we graag een spannende Super Bowl gezien afgelopen februari. Het mocht echter niet zo zijn, omdat de Denver Broncos hun uitmuntende reguliere seizoen geen vervolg konden geven in de finale tegen de Seattle Seahawks. Tijdens de eerste wedstrijd wacht Broncos quarterback Peyton Manning direct een nieuwe emotionele uitdaging. De Indianapolis Colts zijn zijn voormalige werkgever waarvoor hij bovendien wél een Super Bowl binnensleepte. Een wedstrijd tussen de Broncos en Colts is dus altijd een pikant duel.

Gebroken eigenaar
Bij de Colts was het de afgelopen week hommeles. Eigenaar Jim Irsay maakt al langer een potje van zijn leven en mag de komende zes wedstrijden zich niet bezig houden met zijn team. Het is hem zelfs niet toegestaan in het stadion te verblijven tijdens de eerste editie van Sunday Night Football. Meerdere malen zat Irsay met te veel drank op achter het stuur en mentaal schijnt hij een wrak te zijn. Het is dezelfde Irsay die na het seizoen 2011 de keuze maakte afscheid te nemen van Manning na diens nekoperatie en met de No. 1 overall pick Andrew Luck te selecteren als nieuwe quarterback. Hoewel Luck zich uitmuntend manifesteert komt hij niet in de buurt van de 55 touchdowns die Manning vorig jaar produceerde.

Teamprestatie
Het eerste verlies van de Broncos tijdens het reguliere seizoen 2013 was juist in Indianapolis. Naast dat er iets valt goed te maken, moet Denver laten zien hoe ze omgaan met het wegvallen van Wes Welker. Hij is geschorst voor de eerste vier wedstrijden (verboden middelen). Juist met de dramatisch verlopen Super Bowl nog in ’t achterhoofd zal Manning dus op zoek zijn naar een teamprestatie. Eric Decker maakt daar geen onderdeel meer vanuit. De receiver vertrok tijdens free agency naar de New York Jets. Aan Manning om juist nu zijn klasse te tonen. Luck laat al sinds zijn debuut zien een waardig opvolger van Manning te zijn en zorgde tijdens de play-offs nog voor een geweldige comeback tegen de Kansas City Chiefs door 28 punten goed te maken in een 45-44 overwinning. Een week later werd wel verloren van de New England Patriots.

Versterkingen
Tennessee Titans v Indianapolis ColtsBij de Broncos zal het over de grond moeten komen van Montee Ball, zeker na het vertrek van Knowshon Moreno naar Miami. De defensie, die het tijdens de Super Bowl ook liet afweten, heeft een upgrade gekregen met lineman DeMarcus Ware en defensive backs Aqib Talib en T.J. Ward. De Colts hebben aanvallend versterking gekregen met ex-Giant Hakeem Nicks die directe collega wordt van T.Y. Hilton (foto), die vorig seizoen een goede indruk maakte. Veteraan Reggie Wayne keert terug van een kniebandblessure. Over de grond moeten de Colts het hebben van een vorig jaar tegenvallende running back Trent Richardson die concurrentie heeft van de inmiddels toch wat uitgebluste Ahmad Bradshaw.

Voor beide teams is het een bijzondere avond. Het hele land zal toekijken hoe de Broncos uit de spelerstunnel komen na hun flater in februari. En hoe oneerlijk ook, Luck zal ook tijdens deze wedstrijd weer worden beoordeeld als de opvolger van. Het is zaak dat de quarterback nog meer zijn stempel gaat drukken op zijn team. Wat dat betreft kan hij daarbij zeker een voorbeeld nemen aan Manning.

Colts @ Broncos is Sunday Night Football en kick-off is rond de klok van 02:30 Nederlandse tijd.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen