Aankondiging: Fantasy Baseball (laatste plekjes)

Door

Even een heads up voor iedereen die mee wilt doen aan Fantasy Baseball, maar zich nog niet heeft aangemeld!

De drie leagues (1: H2H, 2: Roto, 3: Roto Keeper) zijn aangemaakt en we hebben genoeg spelers om te starten. Echter wil ik iedereen de kans geven mee te doen en daarom nu de laatste oproep!

League 1:

Dit was oorspronkelijk een 10 team H2H league, maar ik heb besloten om er een 12-teamer van te maken. Hierdoor is de kans groter op een eerlijkere competitie en moet je iets dieper in de player-pool duiken. Er zijn nog VIER plaatsen over. Wie het eerst komt, het eerst maalt en daarmee bedoel ik: wie als eerste de uitnodiging accepteert zit erin. Ben je nummer 13: pech gehad.

Zoals altijd bij Head to Head leagues gaat het om wekelijkse onderlinge matchups. Winner takes all, dus als je meer categorieën wint dan je tegenstander krijg je een win, je tegenstander een loss.

League 2:

Oorspronkelijk een 16-team Roto league, maar ik ga nu voor 14-teams. Dat is nog steeds aardig diep (als je 10 tot 12 teams als standaard neemt). Alle categorieën tellen het hele jaar door. Ook hier zijn nog VIER plaatsen beschikbaar.

League 3:

Een Keeper League in Roto format. Deze League blijft nog jaren bestaan en je draft (en ruilt) dus niet alleen voor dit jaar, maar ook voor de volgende jaren. Momenteel zijn er tien aanmeldingen. Met twaalf teams zit hij vol, dus er zijn nog TWEE plaatsen.

Drafts:

De drafts vinden plaats op 25 maart, 22 maart en 24 maart (allemaal om 20.15 NL tijd). De draft order wordt geloot op het moment dat de leagues vol zitten. Dit, om mensen de gelegenheid te geven Mock Drafts te doen waarbij ze weten welke draftpositie ze hebben. Bij Yahoo kun je alleen 30 minuten van tevoren laten loten, dus de loting zal ik handmatig of via een online tool doen.

De instellingen van de keeper-league (hoeveel keepers etc.) kan ik pas instellen op het moment dat alle teams zich aangemeld hebben. Ik zit te denken aan zo’n vijf keepers per team, maar ik moet nog even kijken wat de mogelijkheden zijn op Yahoo, qua keepers (want ook dat kan ik nog niet zien totdat de teams ‘gelockt’ zijn).

Voor de eerdere aankondiging van #SAFL Baseball: klik!

Voor aanmeldingen: sportamerikafantasy@gmail.com of mention mij via @lenmb op twitter!

Ook leuk om te lezen