Chauncey Billups keert terug bij de Pistons

Door

Detroit Pistons v Boston Celtics, Game 1

Bijna tien jaar nadat Chauncey Billups de Detroit Pistons het kampioenschap bezorgde, keert hij terug in de Motor City. De 36-jarige guard tekent volgens Yahoo! Sport een tweejarig contract ter waarde van vijf miljoen dollar. GM Joe Dumars mikt komend seizoen op een plaats in de play-offs met free agent Josh Smith al binnenboord.

 

Mentor

Billups wil zijn loopbaan in Detroit afsluiten waar hij zich halverwege de jaren 2000 ontpopte tot een ster met mannen als Rasheed Wallace, Richard Hamilton en Ben Wallace aan zijn zijde. Billups zal voornamelijk als guard vanaf de bank worden gebruikt en zal met zijn ervaring de jonge spelverdeler Brandon Knight onder zijn hoede nemen.

In 2008 speelde hij voor het laatst in het tenue van de Pistons. In het seizoen 2008-2009 werd hij verhandeld naar de Denver Nuggets in ruil voor Allen Iverson en zijn aflopende contract. Afgelopen seizoen was hij goed voor 8.4 punten en 2.2 assist in 22 wedstrijden voor de Los Angeles Clippers nadat hij in 2012 zijn achillespees afscheurde.

2004 Finals MVP

De fans in Detroit herinneren Billups vooral aan zijn optreden in de 2004 NBA Finals. De Los Angeles Lakers werden met 4-1 aan de kant gezet en Billups veroverde de Finals MVP Award met 21 punten en 5.2 assists in die vijf wedstrijden. 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen