MLS: Houston Dynamo opent seizoen met zege

Het MLS-seizoen is officieel begonnen en Houston Dynamo is gestart met een zege. De verliezend finalist van afgelopen seizoen won in eigen huis met 2-0 van DC United. Voor ruim twintigduizend toeschouwers hielden de bezoekers Dynamo tachtig minuten lang in bedwang. Toen sloeg het noodlot echter toe met een eigen goal van de in de rust ingevallen verdediger James Riley. Een minuut voor tijd zette middenvelder Ricardo Clark de eindstand op het scorebord.

Met de zege boekte Dynamo de 26e thuisoverwinning op rij. Het is de op een na langste winstreeks in de MLS. Alleen Real Salt Lake won met 29 wedstrijden meer opeenvolgende duels.

Vancouver Whitecaps – Toronto FC, 1-0

De ploeg van Nederlander Danny Koevermans, die nog afwezig is met een blessure, moest in het Canadese onderonsje zijn meerdere erkennen in de Whitecaps. Op bezoek in Vancouver ging Toronto onderuit dankzij een doelpunt Gershon Koffie een kwartier na rust.

Philadelphia Union – Sporting Kansas City, 1-3

FC Dallas – Colorado Rapids, 1-0

Seattle Sounders – Montreal Impact, 0-1

Chivas USA – Columbus Crew, 0-3