Brooklyn pakt vierde zege op rij, James leidt Heat langs Denver

Miami Heat @ Denver Nuggets, 98-93

LeBron James heeft maar weer eens bewezen waarom hij ‘The King’ is. James leidde de Heat eigenhandig naar de overwinning tegen de Nuggets. James had in deze game 27 punten, 12 assists en 7 rebounds. Shane Battier was ook op dreef, van zijn zeven schoten gingen er zes in. Allemaal van achter de driepuntlijn.

De Heat hebben een opmerkelijke reeks doorbroken. Al sinds 29 januari 2002 wist de Heat niet meer te winnen in het Pepsi Center. Alle andere teams hebben in die tijd een keer gewonnen in Denver. Miami moest het deze game doen zonder Dwyane Wade, geblesseerd aan zijn linkervoet, en Mario Chalmers, die na ruim zeven minuten uitviel met een blessure.

Bij de Nuggets was Kenneth Faried de grote man 16 punten en een career-high 20 rebounds. Ty Lawson, die gemiddeld goed is voor 13.5 punten per wedstrijd, scoorde helemaal niet. Wel had hij 8 assists.De Heat komt de volgende wedstrijd uit tegen de Suns in Phoenix, terwijl de Nuggets hun wedstrijd in San Antonio spelen tegen de Spurs.

Boston Celtics @ Brooklyn Nets, 102-97

De Brooklyn Nets hebben hun vierde overwinning op rij gewonnen dit NBA seizoen. De ploeg van mede-eigenaar rapper Jay-Z versloeg met moeite de Boston Celtics. De Celtics speelden de aan zijn enkel geblesseerde zonder Rajon Rondo, hadden het moeilijk in het begin van het derde kwart. Ze kwamen na een driepunter van Deron Williams achter met dertien punten. Maar binnen vijf minuten hadden de Celtics de achterstand weer weggewerkt met een 12-0 run.
In de slotfase bij een stand 95-92 kreeg Paul Pierce twee vrije worpen, maar miste deze beide. Dat maakte hij goed door tien seconden later een driepunter te maken en de stand naar 97-96 te brengen. Ondanks deze comeback van de Celtics konden ze de winst niet meenemen uit Brooklyn.

New York Knicks @ San Antonio Spurs, 104-100

Het was lang spannend in het AT&T Center. De Spurs stonden 7 minuten voor tijd nog met twaalf punten voor, maar dat werd teniet gedaan door Raymond Felton. Felton had 25 punten en 7 assists. Drie van die assists kwamen in de laatste zes minuten waar de Knicks een run maakte van 25 punten tegen slechts zes van de Spurs ‘Melo had voor het eerst dit seizoen een ‘off-day’, met slechts negen punten. Aan de kant van de Spurs was Tony Parker de grote man. Met 19 punten, 6 rebounds en 12 assists. Maar zelfs dat was niet genoeg om de Knicks af te stoppen.

De Knicks hebben met de zege hun zesde overwinning op rij geboekt. Daarmee zijn ze het enige team in de NBA dat nog zonder verlies is dit seizoen.