NBA Update: Wall, Nash, CP3 en Deng

Door

Washington Wizards v New York KnicksHet was slechts een kwestie van tijd en nu is het officieel: John Wall heeft een vijfjarig max contract ter waarde van tachtig miljoen dollar getekend bij de Washington Wizards. De nog altijd maar 22-jarige Wall begint in oktober aan zijn vierde NBA-seizoen en is de enige speler sinds Chris Paul die in zijn eerste drie seizoenen gemiddeld tot zestien punten en acht assists per wedstrijd komt.

De Wizards hadden enigszins haast, want mocht er voor eind oktober geen akkoord zijn, dan zou Wall komende zomer een restricted free agent zijn. Washington zou hoe dan ook elk bod op hun ster evenaren, maar met deze vroegtijdige zekerheid kan het team verder bouwen op weg naar de play-offs. Wall mistte afgelopen seizoen de eerste 33 wedstrijden door een knieblessure. Daarna leidde hij zijn team naar een 24-25 record. Niet genoeg voor de play-offs, maar wel opzienbarend gezien de 5-28 reeks voorafgaand aan zijn comeback.


Nash kan ballen Dat de Canadees Steve Nash een fervent voetballiefhebber is, is geen geheim. Als supporter van het Engelse Tottenham Hotspur kan hij zelf ook aardig tegen een balletje trappen. Het Italiaanse Internazionale nodigde de point guard van de Lakers uit om zijn talenten op het gras te laten zien. In de onderstaande videoclip zie je Nash meer lachen dan in het gehele afgelopen seizoen in Los Angeles.


Chris Paul eiste Doc Rivers Het scheelde niet veel of Chris Paul had voor de Houston Rockets getekend, om samen met Dwight Howard een ring te winnen. Volgens Bill Simons heeft CP3 de bestuurders van de Clippers gepusht om de deal met voormalig Boston-coach Doc Rivers rond te maken, anders zou hij vertrekken. De Clippers besloten de impasse met Boston te doorbreken en tekende, de succesvolle Rivers, waarna ze Paul direct een maximaal contract aanboden: 107 miljoen dollar in 5 jaar. Missie geslaagd voor CP3.

Gezondheidssituatie Luol Deng was kritiek De ziekenboeg van Chicago Bulls puilde uit afgelopen seizoen. Tijdens de play-offs kwam daar ook nog eens Luol Deng bij, de man die normaal door blessures en ziekteverschijnselen heen speelt. Na wedstrijd zes tegen de Brooklyn Nets verdween hij echter, volgens coach Tom Thibodeau met ‘griepverschijnselen’. Deng gaf destijds al aan dat zijn ontbreken de oorzaak was van een lumbaalpunctie om te onderzoeken of hij meningitis had, maar hij blijkt enkele dagen in kritieke toestand te hebben gelegen.


Tegen Arlington Heights Daily Herald zegt Deng nu niet blij te zijn met de manier waarop de Bulls zijn ziekte naar buiten communiceerden. Het is ook niet de eerste keer dit seizoen dat het bestuur onhandig te werk gaat qua uitlatingen over geblesseerde spelers. De hele situatie rond sterpeler Derrick Rose was een farce. Via de media lieten bestuurders uitlekken dat ze ook niet begrepen waarom Rose nog niet speelde. Daarop werd Rose de boeman, maar misschien moet de oorzaak bij het bestuur gezocht worden. De communicatie laat nog wel eens te wensen over, waardoor spelers zich te kijk gezet voelen.

Overig nieuws:
* Houston Rockets-forward Terrence Jones heeft eergisteren een nachtje gespendeerd in een cel in Portland. Om twee uur ’s nachts kwamen Jones en zijn maten uit een bar, waarna Jones twee zwervers in een deurpost zag slapen. Hij liet er naar toe, riep dat ze wakker moesten worden en stampte op het been van één van de zwervers. Helaas voor Jones stond er een politieman te surveilleren.
* Sinds het vertrek van Jason Kidd bij de New York Knicks is de club op zoek naar zijn vervanger. Met Pablo Prigioni hebben ze al een veteraan, maar free agent Beno Udrih staat hoog op het verlanglijstje. De 31-jarige point guard speelde afgelopen seizoen zeer degelijk bij de Orlando Magic. De Knicks kunnen hem hooguit het veteranenminimum geven. Udrih overweegt het aanbod.
* De Los Angeles Lakers hebben er een goede driepuntschutter bij. Marcus Landry, broertje van Carl Landry, heeft een éénjarig contract getekend aan de westkust. De 27-jarige Landry speelde afgelopen seizoen in de NBA D-League, waar hij het driepuntscontest won. In maart raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar zijn herstel verloopt voorspoedig.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen