KG helpt Celtics naar tweede ronde playoffs

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Atlanta Hawks at Boston Celtics 80-83

Dat het niet slim is spelers op scherp te zetten, heeft Hawks mede-eigenaar Michael Gearon Jr. nu ook door. Hij noemde Kevin Garnett donderdag in de krant de meest vieze speler in de NBA. Wat deed KG in game 6? Hij scoorde28 punten, pakte 14 rebounds en wierp zich daarmee op als leider van de groene brigade. ,,Bedankt voor de extra brandstof”, zei de man van de wedstrijd cynisch na afloop.

De ‘oudjes’ van Boston flikken het opnieuw en gaan door in de playoffs, waar zij nu zullen uitkomen tegen Philadelphia 76ers. De ploeg die vannacht Chicago Bulls de definitieve 4-2 nederlaag toebracht.

Zo goed als het hele duel had de thuisploeg een kleine voorsprong. In het vierde kwart wisten de Hawks een verschil van negen punten om te buigen. Dat was vooral te danken aan Al Horford die 11 van z’n 17 punten in de laatste 12 minuten maakte. Op het einde nam de ploeg zelfs de leiding over (79-76). Verder lieten de Big Old Three van de Celtics het niet meer komen. Garnett, Paul Pierce en Ray Allen tekenden gezamenlijk voor de laatste zeven punten van het team van Doc Rivers.