Bulls stoppen winstreeks Heat

1recap1Miami Heat v Chicago BullsDe winstreeks van de Miami Heat is voorbij. De Bulls riepen de zegetocht van de Heat in Chicago met een 101-97 overwinning een halt toe op 27 duels. Hiermee zet Miami de tweede langste winstreeks neer in de historie van de NBA, zes minder dan het all-time record van 33 door de Los Angeles Lakers uit 1971-1972.  Goede prestaties van Luol Deng en Carlos Boozer straften Miami af voor de zoveelste matige start aan een wedstrijd. Aan het eind hield Chicago precies genoeg speling over om de zege over de streep te trekken.

Miami begon uiterst matig aan het duel en keek na het eerste kwart al tegen een achterstand van tien punten aan. In het tweede kwart ging het daarna gelijk op en de Bulls gingen de rust in met een voorsprong van negen punten. Na de pauze speelde Miami dan eindelijk het spel wat de ploeg de 27 overwinningen had opgeleverd. Maar waar het LeBron James en co tot aan het duel in Chicago in het vierde kwart altijd lukte om teams weg te drukken, gaven de Bulls geen krimp. De moeizame offense van de laatste weken bij Chicago bleek ineens uitstekend te werken en de Bulls scoorden in de laatste twaalf minuten maar liefst 32 punten, zelfs drie punten meer dan de Heat.

De Bulls hadden weliswaar zeven turnovers meer dan Miami, schoten minder effectief, maar wonnen de essentiële strijd om de rebounds. Daarnaast had de bank bij Chicago via Nate Robinson een belangrijke inbreng, terwijl de bank bij Miami nauwelijks een rol speelde. Deng eindigde het duel met 28 punten, zeven rebounds, vijf assists en twee steals en Boozer zorgde voor 21 punten en zeventien rebounds. Bij Miami noteerde James 32 punten, zeven rebounds en vier blocks, maar had slechts drie assists. Chris Bosh kwam tot 21 punten.

Dat Miami de nederlaag tegen de Chicago Bulls leed, kwam niet echt als een verrassing. De Bulls zijn een van de drie teams waar Miami dit jaar een losing record tegen heeft. Chicago staat in onderlinge duels nu op 2-1. De winstreeks begon begin februari na een nederlaag tegen de Indiana Pacers, die ook 2-1 staan in wedstrijden tegen Miami. De derde ploeg waar de Heat vaker van verloor dan won zijn de New York Knicks. Voor de duidelijkheid: alledrie teams uit de Eastern Conference.

Hoewel Miami de torenhoge favoriet is om de NBA Finals te bereiken, is dit seizoen gebleken dat de concurrentie in het oosten wel degelijk kansen maakt tegen LeBron James en co. Zowel tegen de Knicks, volgende week dinsdag, als de Bulls, zondag 14 april, krijgen de Heat nog een herkansing.