College Gameday Kijktips: speelronde 9

Door

Michigan v Michigan State

Na twee weken van absolute krakers is deze week wat rustiger. Zo lijkt het in ieder geval, want het wordt een week om vooral de mogelijk upsets te volgen. De wedstrijd van de week is van Mississippi, dat op bezoek gaat bij LSU. Hieronder nog vijf wedstrijden waar een upset in de lucht hangt.

18:00 – Texas @ Kansas State (11)

De Texas Longhorns zijn niet meer relevant in de NCAA. Toch komen ze vaak in dit segment voor omdat je nooit weet wanneer de Longhorns toeslaan. Oklahoma en UCLA hadden veel moeite om de winst binnen te halen en Kansas State heeft steeds meer moeite wedstrijden vroeg weg te zetten. Het wordt een klassieke offense versus defense partij. De Longhorns hebben een sterke verdediging dit jaar terwijl Kansas State het juist van hun offense moet hebben.

21:30 – Michigan @ Michigan State (8)

De verhoudingen in het verleden zijn in het voordeel van Michigan in wedstrijden tussen deze twee aartsrivalen. Deze wedstrijd wordt al sinds 1898 gespeeld en er staat veel op het spel. De afgelopen jaren is Michigan State steeds sterker geweest, en dat is dit jaar niet anders. De sterke running game van de Spartans zal moeilijk te stoppen zijn voor de Wolverines. Als dat ze wel lukt hebben ze zeker een kans om hun seizoen nog enigszins te laten slagen. Om een indruk te krijgen van de strijd om de Paul Bunyan trophy, bekijk dan het onderstaande filmpje.

01:30 – South Carolina @ Auburn (5)

Wat is er toch aan de hand met het team van Steve Spurrier. Na een goede start dit seizoen verloren de South Carolina Gamecocks op rij van zowel Mizzou als Kentucky en kijken ze nu dus tegen een 4-3 record aan. Ze hebben dit seizoen echter al wel wat laten zien. Ze wonnen in week 3 overtuigend van Georgia, de enige wedstrijd die Georgia tot nu toe verloor. Auburn liep vorige week tegen de lamp tegen de huidige nummer één Mississippi State. Volgende week wacht Mississippi, daarna nog Texas A&M, Georgia en Alabama. Dit is dus een must win wedstrijd voor Auburn, en dat zal je vanaf het begin zien in deze thuiswedstrijd. De series zijn in ieder geval in het voordeel van de Tigers de afgelopen jaren, dus ze gaan met veel vertrouwen de wedstrijd in.

02:00 – Ohio State (13) @ Penn State

Penn State kijkt hier al weken naar uit. Voor de Nittany Lions is dit de wedstrijd van het jaar, voor Ohio State de volgende wedstrijd om het eind van het jaar met een 11-1 record te eindigen en dus uitzicht te houden op de play-offs. Ohio State-quarterback J.T. Barrett heeft een paar goede weken achter de rug en heeft na zes wedstrijden al 1615 yards en 20 touchdowns gegooid. Urban Meyer wil met Barrett bewijzen dat Ohio State eindelijk eens in staat is om een franchise quarterback aan de NFL te leveren. Penn State-quarterback Christian Hackenberg blijft meer interceptions dan touchdowns gooien en twijfel begint te groeien of Hackenberg wel het talent heeft wat hem wordt toegedicht. In deze beladen wedstrijd krijgen we waarschijnlijk het antwoord wel.

04:45 – Arizona State (14) @ Washington

Upset alert! De Washington Huskies komen de derde tegenstander uit de top 25 tegen in vier weken tijd. Stanford en Oregon waren beiden in staat om Washington te verslaan, maar ze waren niet kansloos in die wedstrijden. Arizona State heeft een paar goede wedstrijden achter de rug met winstpartijen tegen USC en Stanford. De inzetbaarheid van Arizona State-quarterback Taylor Kelly is nog steeds niet duidelijk, maar het lijkt er op dat hij speeltijd gaat krijgen nadat hij in week drie geblesseerd raakte. De statistieken zijn trouwens wel in het voordeel van Arizona State. De laatste acht wedstrijden werden door de Sun Devils gewonnen.

Eurosport 2 en Fox Sports zenden wekelijks wedstrijden uit van college football. Deze week zal vanaf 21:30 de wedstrijd tussen Texas Tech en TCU te zien zijn op Fox Sports 4 en op Eurosport 2 zal vanaf 22:45 de wedstrijd tussen Wisconsin en Maryland te zien zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen