Senators lopen uit, Islanders komen gelijk

Door

Montreal Canadiens v Ottawa Senators - Game Four

De Ottawa Senators grepen gisteren hun kans om een voorsprong te nemen op de Montréal Canadiens. Het team, dat dit seizoen aangewezen was tot het spelen met een hoop jonge spelers, weet terug te komen van een 2-0 achterstand. Pas in de derde periode weten de Senators voor het eerst het net te vinden, en het wordt dan vreselijk spannend als Ottawa uiteindelijk met nog maar 23 seconden op de klok de overtime voor elkaar weten te krijgen, die het winnend weet af te sluiten.

Een zwaarbevochte overwinning dus. Waar de Senators het eerder deze week in eigen huis makkelijk hadden en met 1-6 wisten te winnen, ging het er gisteren niet zo gemakkelijk aan toe. Als P.K. Subban en Alex Galchenyuk de Canadiens op een 2-0 voorsprong brengen, lijkt het in het begin van de tweede periode al een lastig verhaal te worden voor Ottawa. Het team weet echter de ommekeer voor elkaar te krijgen. Mika Zibanejad weet het eerste punt voor de Senators binnen te slepen en met nog 23 seconden op de klok is het dan Cory Conacher die het stadion in Ottawa doet ontploffen, 2-2.

In overtime blijft Canadiens-goalie Price op de bank met een blessure waarmee het op Peter Budaj aankomt. Die weet nog voor een save te zorgen, maar wordt vervolgens geklopt door Kyle Turris, die eerder al voor een assist zorgde. Hiermee winnen de senators met 2-3, en nemen ze bovendien een voorsprong in de serie tegen Montréal.

Islanders
De serie tussen de Pittsburgh Penguins en New York Islanders lijkt een stuk langer te gaan duren dan menig Pens-fans vooraf had gedacht. Gisteren waren het namelijk de Islanders die floreerden in een 4-6 overwinning tegen Pittsburgh. Hierin was Mark Streit belangrijk voor New York met een tweetal goals en een assist, maar met name John Tavares bleek van importantie met de essentiële 4-5, die het stadion van de Islanders deed ontploffen.

Dit was echter niet het enige benauwende moment voor Penguin-fans. Met name in de eerste periode was het schrikken geblazen, toen Sidney Crosby een puck net onder zijn ‘face shield’ moest verdragen. Na een snelle controle van de team-arts stond hij echter wederom op het ijs, waarna hij zorgde voor een assist en drie schoten op goal.

Ook leuk om te lezen