Lakers opnieuw onderuit in Oklahoma, Spurs winnen derby van Texas

Los Angeles Lakers @ Oklahoma City Thunder, 108-114

Het was weer een feest in de Chesapeake Arena. De Lakers begonnen goed zonder de geblesseerde Pau Gasol en controleerden het eerste kwart. Maar vanaf het tweede kwart ging het helemaal mis voor de Lakers. Onder aanvoering van Kevin Durant en Russell Westbrook kwam de Thunder op stoom. Ze liepen makkelijk uit en het verschil met de Lakers was enorm. De Lakers wisten nog wel terug te komen, maar het was al te laat. De Thunder bleek gewoon te sterk voor de Lakers. Kevin Durant scoorde 36 punten en pakte 9 rebounds. Namens de Lakers was Kobe Bryant wel weer fenomenaal. Hij scoorde 35 punten. Westbrook was ook weer op dreef en scoorde 33 punten. Door deze nederlaag hebben de Lakers een 9-11 record en bezitten zij de derde plaats in de ‘Pacific’.

Houston Rockets @ San Antonio Spurs, 92-114

De derby van Texas. De gehele wedstrijd werd gecontroleerd door de San Antonio Spurs. de Spurs zijn bezig aan een goed seizoen. Ze staan momenteel eerste in de Southwest Division. James Harden was aardig op schot met 29 punten. Tony Parker scoorde de meeste punten namens de Spurs. Chandler Parsons scoorde voor het eerst in 23 wedstrijden geen enkele driepunter voor de Rockets. Houston gaat redelijk dit seizoen met 9 overwinningen en 9 nederlagen.

Memphis Grizzlies @ New Orleans Hornets, 96-89

Leuke confrontatie in de Southwest Division, die Memphis overigens leidt. Zonder de geblesseerde Anthony Davis was New Orleans verdedigend soms erg matig. Memphis is bezig aan een goed seizoen, dus New Orleans zou geen heel groot probleem moeten zijn. De Grizzlies begonnen goed aan de wedstrijd. Ze konden dit niet de hele wedstrijd vasthouden. New Orleans kwam terug, maar het bleek niet genoeg. Deze nederlaag betekende alweer de dertiende nederlaag dit seizoen. Rudy Gay was de topscorer. Hij scoorde 28 punten en pakte 8 rebounds. Aan de kant van de Hornets was Brian Roberts de topscorer met 15 punten. New Orleans kent een lastige reeks wedstrijden. De volgende tegenstander is namelijk Miami.

Toronto Raptors @ Utah Jazz, 99-131

De vorige wedstrijd tussen beide teams ging na drie keer overtime naar de Utah Jazz. Gisteren bleek Utah opnieuw veel te sterk voor de Raptors.  De Raptors begonnen goed in het eerste kwart met een ruime voorsprong, maar ze gaven dit uit handen en ze kwamen er totaal niet meer aan te pas. Andrea Bargnani en Paul Millsap scoorden beide 20 punten. Utah bezit momenteel de tweede plaats in de Northwest Division.

Charlotte Bobcats @ Milwaukee Bucks, 93-108

Een hele simpele overwinning voor de Bucks. Ze zijn de hele wedstrijd nauwelijks in de problemen geweest. Ersan Ilyasova speelde een prima wedstrijd. Hij was volop aanwezig, maakte 21 punten en pakte 12 rebounds. Kemba Walker scoorde de meeste punten aan de kant van de ‘Cats’. Hij maakte 16 punten en had 6 assists. Charlotte speelt vandaag de lastige wedstrijd tegen de San Antonio Spurs.

Orlando Magic @ Sacramento Kings, 82-91

Een gelijkopgaande wedstrijd. De teams waren echt aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging toch Sacramento er met de winst vandoor. DeMarcus Cousins scoorde 17 punten en pakte 14 rebounds voor de Kings. Glen Davis was met 20 punten en 11 rebounds de topscorer voor de Magic.