NBA Update: ‘Butler naar Bucks’, f*cker Kobe en NBA 2k14

Door

Los Angeles Clippers v Memphis Grizzlies - Game FourTrots stond hij een aantal weken geleden op de shirtpresentatie van de Phoenix Suns. Tweevoudig All Star Caron Butler, vers overgekomen van de Clippers, was klaar voor de leidersrol in het team en sprak al uit Michael Beasley uit het drugsdal te willen helpen. Nu lijkt hij alweer onderweg naar de Milwaukee Bucks, de club van zijn geboortestaat.

Daarmee gaat een droom van Butler in vervulling: spelen voor ‘zijn’ Bucks. Via Twitter liet hij zich al positief uit over de organisatie van Phoenix, die hem deze kans gunnen. De reden zal zijn salaris zijn. Hij strijkt een slordige acht miljoen dollar per seizoen op. De Bucks kunnen dat nog niet betalen om over de salarislimiet te gaan, maar hoeven slechts een niet-gegarandeerd contract van een miljoen dollar te ontbinden. Met Carlos Delfino haalde Milwaukee al een ervaren small forward, echter is de Argentijn nog een tijdje uitgeschakeld vanwege een voetoperatie.Barkley kritisch over GM Philadelphia 76ers
NBA-analist en voormalig 76er Charley Barkley gelooft niet in het huidige transferbeleid van de club uit Philadelphia onder leiding van de nieuwe general manager Sam Hinkie. “Hij wil per se slimme jongens in zijn team, maar ik geloof niet in die onzin. Als LeBron James het woord ‘kat’ niet kan schrijven, wil nog steeds iedereen hem hebben. Hinkie heeft afgelopen jaren in Houston gewerkt. Wat is daar gebeurd? Ze hebben gewoon James Harden, Omer Asik en nu Dwight Howard gekocht. Dat heeft niks met analyseren te maken, maar gewoon goede spelers inkopen.” Touché. Echter moet Barkley niet vergeten dat Harden na zorgvuldige planning van Hinkie en GM van Houston, Daryl Morey, geruild is met Kevin Martin, die op zijn beurt naar Oklahoma vertrok.

Voorproefje op NBA 2k14
Voor de NBA-fans staat 29 oktober met rood omcirkelt in de agenda vanwege de seizoensstart. De fanatieke NBA-gamers kunnen al eerder hun hart ophalen. Vanaf 1 oktober ligt NBA 2k14 in de winkel. Naast de fantastisch realistische graphics van de NBA-teams zijn er ook veertien Europese clubs aanwezig op het spel. Zelfs de zijlijnfeestjes van Kent Bazemore van de Golden State Warriors zijn inbegrepen in het spel. Bekijk onderstaande clip en denk nog eens terug aan de graphics van de sportames van de beginjaren van dit decennium.

Rubio moet meer scoren
De lofuitingen aan het adres van Ricky Rubio zijn doorgaans talrijk. De Spaanse point guard van de Timberwolves is haast onnavolgbaar in zijn acties en een meester in assists uitdelen. De schoten zelf maken is echter een probleem voor hem. In zijn carrière raakt hij een magere 36 procent van zijn schoten. Flip Saunders, de general manager van Minnesota, ziet dat percentage graag stijgen, zegt hij tegen FOX Sports North: “Het is de volgende stap in zijn loopbaan. Zijn sterkte ligt in het passen van de bal, maar het zou een stuk makkelijker voor hem worden als hij meer schoten raakt.”

Rudy Gay traint met Olajuwon
Na Dwight Howard is Raptor Rudy Gay de volgende speler die in de leer gaat bij Hakeem  ‘The Dream’ Olajuwon. Trots als een pauw postte Gay het filmpje op Instagram, waar hij onder leiding van de grote man aan zijn postmoves werkt. Uit benieuwdheid: zou Olajuwon de heren Gay en Howard dezelfde moves aan het leren zijn?

Overig nieuws: 
* Anderhalve week terug testte Hamed Haddadi nog bij de New York Knicks en gisteren was hij op proef bij de New Orleans Pelicans. De Pelicans kunnen nog wel wat stootkracht gebruiken in het frontcourt na het vertrek van Robin Lopez. De 2,18 meter lange Haddadi is druk bezig om zijn plekje in de NBA te behouden. De Iraniër speelde afgelopen seizoen voor de Grizzlies en de Suns.
* De berichtgeving over Lamar Odom wordt steeds gekker. Volgens TMZ zouden de Dallas Mavericks Odom vorig jaar op straat hebben gezet vanwege een drugsincident in een hotel tijdens het seizoen. Altijd opletten met roddelpers natuurlijk, maar dat de situatie van Odom niet florissant is, mag wel duidelijk zijn.
* Competitiebeest Kobe Bryant kan het zelfs niet laten om na kermisbasketball nog even de tegenstander te beledigen. Tijdens een bezoekje aan het hoofdkwartier van Twitter wilde The Black Mamba wel even het record verbreken, maar dat feestje ging niet door. Hij bediende zijn opponent met de woorden: “You f*cker.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen